2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Robert Bosch Alapítvány ösztöndíja az aktív állampolgárságra nevelés szakértői, szervezetei részére

2008. július 16.
A németországi székhelyű, de Kelet- és Közép-Európában aktív Robert Bosch Alapítvány, illetve a német szövetségi központ, a Bundeszentrale für politische Bildung közös új programjának távlati célja, hogy olyan szakmai, szervezeti hálózat formálódjon, amely alakítója és népszerűsítője az aktív állampolgárságra nevelés témájának. A hálózatban való aktív részvétel segítségével magyarországi és nemzetközi akciósorozatok jönnek létre, amely a széles nyilvánosság bevonásával felvethet és megvitathat bármely, a demokratikus politikai kultúrát erősítő témát vagy kérdést.

Ennek első lépéseként a Robert Bosch Alapítvány és a Bundeszentrale für politische Bildung 30 ösztöndíj-helyet ír ki állampolgári neveléssel foglalkozó német intézményekben. A téma fiatal szakértői, a magyarországi küldő szervezet képviselői 8 - 10 hetes németországi tartózkodásuk alatt a német szervezettel közösen projekteket dolgoznak ki és valósítanak meg. A közös projektmunka célja, hogy a fiatal szakértők új tapasztalatok révén fejleszthessék szakmai ismereteiket a területen, illetve egyben kialakíthassák a szakterület nemzetközi hálózatát. A következő országokból érkezhetnek az ösztöndíjasok: Magyarország, Románia, Bulgária, Lengyelország, Szlovákia, Bulgária, Csehország.

A pályázat benyújtásának határideje: 2008. július 30.

További információk olvashatóak németül és angolul: www.bpb.de/in-aktion és kérhetőek az alábbi címen: Hoffmann Nóra, mitost_nora@yahoo.de.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok