2023. június 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Találd fel magad!

2002. október 22.
A XII. Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs verseny (2002/2003-as tanév) pályázati felhívása.

XII. ORSZÁGOS IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS

INNOVÁCIÓS VERSENY(2002/2003-as tanév)

    

 TALÁLD FEL MAGAD!

Kik indulhatnak? - Egyénileg vagy kétfős csoportba szerveződve pályázhatminden 1983. január 1. és 1988. szeptember 20. között született, Magyarországon tanuló vagy végzett fiatal. Egyetemisták, főiskolások közül csak elsőévesek vehetnek részt a versenyen, akkor ha pályázatukat már befejezték az egyetem, főiskola megkezdése előtt. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is, de az európai döntőn csak azok vehetnek részt, akik magyarországi iskolába járnak.

Mit lehet nyerni?

I. díj: (max. három) pályaművenként 200 000 Ft

II. díj: (max. három) pályaművenként 100 000 Ft

III. díj: (max. négy) pályaművenként 60 000 Ft

A legfiatalabb díjazott megkapja a Siemens Nemzeti Vállalat 100 000 Ft-os Junior Díját is. A díjazottak felvételi vizsga nélkül tanulhatnak tovább az ELTE TTK fizikusi, fizika tanári, technika szakán; a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi és Természettudományi Karán(kivéve: a matematikus szakokat), ill. az egyéni díjazottak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen és további 16 műszaki felsőoktatási karon.

A legjobb, max. négy pályázat részt vehet 2003. szeptember 20. és 26. között, az Európai Unió által, 34 ország részvételével rendezendő ?Fiatal Tudósok Versenyén" Budapesten, ahol további értékes pénz- és különdíjakat lehet nyerni.

1. díj: (összesen három) pályaművenként 5000 EURÓ

2. díj: (összesen három) pályaművenként 3000 EURÓ

3. díj: (összesen három) pályaművenként 1500 EURÓ

Mivel lehet nevezni? - Indulni lehet bármilyen probléma tudományos szintű megoldására irányuló ötlettel, ill. tervvel a temészettudományok (biológia, fizika, kémia stb), a környezetvédelem, az informatika, a távközlés, a számítástechnika, a műszaki tudományok, valamint a matematika területéről. (Hosszabb ideje végzett tudományos munka, ill. megfigyelések eredményei előnyben részesülnek.)

Hogyan kell jelentkezni? - A kidolgozásra javasolt ötlet/téma vázlatát legfeljebb 2 gépelt oldal terjedelemben, lezárt boríték­ban kell benyújtani 3 példányban,levélben vagy személyesen 2003. január 7-én 15 óráig beérkezően. A borítékra rá kell írni: "INNOVÁCIÓS VERSENY". A nevezésnek tartalmaznia kell: a kiválasztott problémát, a megoldásra irányuló ötletet, az elérendő célt, a konkrét megvalósítás módját, továbbá: a résztvevő(k) nevét, születési időpontját, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, nyelvismeretét; iskolájának (munkahelyének) nevét, címét és telefonszámát; konzulensek, ill. tanárok nevét, címét és telefonszámát.

Hová kell küldeni?

A nevezések beérkezési helye a verseny titkársága:

MAGYAR INNOVÁCIÓS SZÖVETSÉG

1036 Budapest III., Lajos u. 103.

tel.: 453-6572, fax: 240-5625;

e-posta: innovacio@innovacio.hu; www.innovacio.hu

A verseny titkára: Prim Péter, marketing menedzser.Kik döntenek? - A témavázlatok elfogadásáról a tudományos vagy műszaki cél, ill. színvonal és a kidolgozhatósági szempontok figyelembevételével határoz a zsűri, mely tudósokból, egyetemi tanárokból, gazdasági szakemberekből áll. A döntésről minden pályázó 2003. február 5-igértesítést kap.

Hogyan tovább? - Az elfogadott témavázlatban kitűzött célok tudományos alapossággal történő, részletes kidolgozását 2003. május 6-án 15 óráig beérkezően kell beküldeni. Feltétlenül csatolni kell a bemutatást elősegítő saját készítésű modelleket, kísérleti berendezéseket, prototípusokat stb.

Mit értékelnek? - az írásos anyag színvonalát; a probléma megközelítésének eredetiségét és kreativitását; a kidolgozás mélységét, tudományos színvonalát; a projekt befejezettségét (koncepció, konklúzió), ill. hasznosíthatóságát; az eredmények ésszerű és világos értelmezését.

A legjobb munkákat a pályázók a Duna TV "Heuréka, megtaláltam" különműsorában személyesen mutatják be. A bemutatásra alkalmas pályaműveket kétnapos kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők 2003. júniusában.

Egyéb tudnivaló? - A pályázatok kidolgozását vállalatok, intézmények anyagilag támogathatják. A verseny szervezői biztosítják a nyilvánosságot a támogatások elnyerése érdekében, ill. közreműködnek az indo­kolt költségek megtérítésében.

A Verseny támogatói:

Magyar Szabadalmi Hivatal, Puskás Tivadar Alapítvány, MOL Magyar Olaj- és Gázipari Rt., MATÁV Rt., Westel Mobil Rt., EGIS Gyógyszergyár Rt., Siemens Rt., Intel Co., Covent Rt., ÉSZT, Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt., SBG&K Nemzetközi Szabadalmi Iroda

Fő támogató: Ipar Műszaki Fejlesztéséért

Alapítvány

 

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok