2023. június 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás a Társadalmi Szolidaritás programra

2010. december 22.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős, valamint a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága közös felhívást intéz a középfokú iskolákhoz, hogy vegyenek részt az iskolák számára induló TÁRS-programban.
 
A „TÁRS-program 2011” című pályázat a társadalmi felelősségvállalás, befogadás, aktivitás, kreativitás, növelését tűzi ki célul.
 
A program célja lehetővé tenni, hogy a 15-18 éves diákok pedagógusok és tapasztalattal rendelkező civil szervezetek szakembereinek együttes felügyelete, illetőleg irányítása mellett egyénileg, vagy csoportosan 30 óra önkéntes társadalmi szolgálatot vállaljanak és teljesítsenek szülői beleegyezés mellett tanórán kívüli foglalkozásként, lehetőleg osztályközösségi keretben. A pályázat támogat minden szociális és közösségi célokat szolgáló, helyi igényeknek megfelelő kezdeményezést. A tevékenység irányulhat a diákok környezetében élő rászoruló (idős, szegénységben vagy akadállyal, fogyatékossággal élők, betegek) egyedi szociális tevékenységgel történő támogatására pl. látogatás, bevásárlás, ház körüli munkák (mosás, takarítás, főzés), javítás, fuvarozás, egyéb közös tevékenység tervezése, szervezése és megvalósítása szociális intézmények lakóival. A pályázati támogatás a tevékenységet koordináló, segítő, dokumentáló, pedagógus munkájának támogatására, továbbá a program előkészítésével összefüggésben felmerülő anyagköltségek fedezetére, a program megvalósítására költhető.
 
Pályázatot a nevelési-oktatási intézmények nyújthatnak be (beleértve a kollégiumokat is) helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, szociális intézményekkel, más nevelési-oktatási intézménnyel együttműködve.
 
A rendelkezésre álló keretösszeg: 44 627 000 Ft, a pályázathoz önrész biztosítása nem szükséges.
 
A pályázat lebonyolító szervezete a Wekerle Sándor Alapkezelő. A teljes pályázati dokumentáció elérhető itt.
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok