2023. június 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

XIV. Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny (2004/2005-ös tanév)

2004. november 2.
Duna Televízió Oktatási Minisztérium Magyar Innovációs Szövetség

TALÁLD FEL MAGAD!
 
Kik indulhatnak? - Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1984. október 1. és 1991. augusztus 31. között született, Magyarországon tanuló vagy végzett fiatal. Egyetemisták, főiskolások közül csak elsőévesek vehetnek részt a versenyen, akkor ha pályázatukat már befejezték az egyetem, főiskola megkezdése előtt. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is, de az európai döntőn csak azok vehetnek részt, akik magyarországi iskolába járnak.
 
Mit lehet nyerni?
I. díj: (max. három) pályaművenként 200 000 Ft
II. díj: (max. három) pályaművenként 100 000 Ft
III. díj: (max. négy) pályaművenként 60 000 Ft
A legfiatalabb díjazott megkapja a Siemens Nemzeti Vállalat 100 000 Ft-os Junior Díját is. A díjazottak többletpontot kapnak az ELTE TTK fizikusi, fizika tanári, technika szakán; a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi és Természettudományi Karán (kivéve: a matematikus szakokat), ill. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen és további 16 műszaki felsőoktatási karon.
A legjobb, max. három pályázat részt vehet 2005. szeptemberében, az Európai Unió által, 39 ország részvételével rendezendő Fiatal Tudósok Versenyén", ahol további értékes pénz- és különdíjakat lehet nyerni.
1. díj: (összesen három) pályaművenként 5000 EURO
2. díj: (összesen három) pályaművenként 3000 EURO
3. díj: (összesen három) pályaművenként 1500 EURO
 
Mivel lehet nevezni? - Indulni lehet bármilyen kutatómunkával a természettudományok (biológia, fizika, kémia stb), a műszaki tudományok, a környezetvédelem, az informatika, a távközlés, a számítástechnika valamint a matematika területéről. A versenyen részt lehet venni más, egyéb versenyre készített pályamunkával is.
 
Hogyan kell jelentkezni? - A kidolgozandó téma vázlatát legfeljebb 2 gépelt oldal terjedelemben, lezárt borítékban kell benyújtani 3 példányban, levélben vagy személyesen 2005. január 5-én 15 óráig beérkezően. A borítékra rá kell írni: "INNOVÁCIÓS VERSENY". A nevezésnek tartalmaznia kell: a kiválasztott kutatási témát, a megoldásra irányuló javaslatot, az elérendő célt, a konkrét megvalósítás módját, továbbá: a résztvevő(k) nevét, születési időpontját, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, nyelvismeretét; iskolájának (munkahelyének) nevét, címét és telefonszámát; azon konzulensek, tanárok nevét, címét és telefonszámát, akik szakmai felügyelettel támogatják a versenyző(ke)t.
 
Hová kell küldeni?
- A nevezések beérkezési helye a verseny titkársága:
MAGYAR INNOVÁCIÓS SZÖVETSÉG
1036 Budapest III., Lajos u. 103.
tel.: 453-6572, fax: 240-5625;
 
A verseny titkára: Prim Péter, marketing menedzser.
 
Kik döntenek? - A témavázlatok elfogadásáról a tudományos vagy műszaki cél, ill. színvonal és a kidolgozhatóság figyelembevételével határoz a tudósokból, egyetemi tanárokból, gazdasági szakemberekből álló zsűri. A döntésről minden pályázó értesítést kap 2005. február 2-ig.
 
Hogyan tovább? - Az elfogadott témák tudományosan megalapozott, részletes kidolgozását 2005. május 3-án 15 óráig beérkezően kell beküldeni a verseny titkárságára. Feltétlenül csatolni kell a bemutatást elősegítő saját készítésű modelleket, kísérleti berendezéseket, prototípusokat stb.
 
Mit értékelnek? - az írásos anyag színvonalát; a probléma megközelítésének eredetiségét és kreativitását; a kidolgozás mélységét, tudományos színvonalát; a projekt befejezettségét (koncepció, konklúzió), ill. hasznosíthatóságát; az eredmények ésszerű és világos értelmezését.
A legjobb munkákat a pályázók a Duna TV "Heuréka, megtaláltam" különműsorában személyesen mutatják be. A bemutatásra alkalmas pályaműveket kétnapos kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők 2005. júniusában.
 
Egyéb tudnivaló? - A pályázatok kidolgozását vállalatok, intézmények anyagilag támogathatják. A verseny szervezői biztosítják a nyilvánosságot a támogatások elnyerése érdekében, ill. közreműködnek az indokolt költségek megtérítésében.
 
A Verseny támogatói: EGIS Gyógyszergyár Rt., Magyar Szabadalmi Hivatal, MATÁV Rt., MOL Magyar Olaj- és Gázipari Rt., Puskás Tivadar Közalapítvány, Siemens Nemzeti Vállalat, T-Mobile Magyarország Távközlési Rt., 77 Elektronika Kft., BorsodChem Rt., Chinoin Rt., Covent Ipari Tőke Befektető Rt., Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, Innomed Medical Rt., Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt., SBG&K Szabadalmi és Ügyvédi Irodák
 
Médiatámogatók: Világgazdaság, Élet és Tudomány
 
IPAR MŰSZAKI FEJLESZTÉSÉÉRT ALAPÍTVÁNY
Fő támogató: Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítvány
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok