2023. május 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Zöld Hét 2006 - Környezetvédelmi verseny iskoláknak

2006. február 13.
Green Week 2006Idén a Zöld Hét verseny témája a környezeti sokszínűség. Az évenként megrendezésre kerülő környezetvédelmi konferenciára és kiállításra 2006. május 30. és június 2. között kerül sor Brüsszelben. Az esemény része az a Zöld Hét elnevezésű iskolai verseny, amely arra ösztönzi az Európai Uniós és csatlakozásra váró országok, valamint az EFTA tagországainak diákjait, hogy környezetismereti témákban elmélyülve művészeti alkotásokon keresztül fejezzék ki magukat.

A fiatalabb korosztály rajzokkal és festményekkel vehet részt a versenyen, míg az idősebbek digitális videofelvételekkel indulhatnak a versenyen. Minden kategória első három helyezettje egy utazást nyer Brüsszelbe a díjátadási ünnepségre a Zöld Hét keretén belül. A fent említett konferencián ismerkedhetünk meg a szerencsés nyertesekkel.

Kategóriák

A versenyre az Európai Uniós és csatlakozásra váró országok, valamint az EFTA tagországok iskolái jelentkezhetnek két kategóriában:
  • Rajz és festmény: 5 és 10 év közti korosztály számára egyéni kategóriában
  • Digitális videók: 11 és 16 év közötti diákok jelentkezhetnek maximum 4 fõs csoportokban
Pályázatok és elbírálás

A pályázatokat nem egyénileg, hanem kizárólag iskolai támogatással kell benyújtani. A beszkennelt vagy digitálisan elkészített pályázatokat a Környezetvédelmi Főigazgatóságra kell elküldeni a Zöld Hét iskolai verseny honlapján (www.greenweek2006.eun.org) található formanyomtatvány kitöltésével, mely 20 nyelven olvasható.

Tanároknak javasoljuk, hogy a versenyt iskolai foglalkozás kiegészítőjeként hasznosítsák, melyhez a weboldal néhány hasznos ötlettel szolgál. Európai tanárok és környezetvédelmi szakértők csoportja (Magyarországról Kovács János Zoltán szakértő) segíti az Európai Bizottságot az elbírálási folyamatban.

A pályázatok benyújtásának határideje mindkét kategóriában 2006. március 25.

A Zöld Hét versenyt az Európai Iskolahálózat bonyolítja le (http://www.eun.org) az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságának megbízásából.

A versennyel kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak:
Chris Coakelyhez (European Schoolnet) greenweek@eun.org vagy
Pap Évához (Sulinet Programiroda) pape@sulinet.hu, 06-1-477-3172
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok