2020. szeptember 30.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szemünk Fénye Program

2006. április 27.
A Szemünk Fénye Program megvalósítását közel három éves előkészítő munka előzte meg. Az előkészítés során az alábbiak történtek:
 
2003. január - 2003. július
 
Az ország 10 közoktatási intézményének műszaki felmérése, egy lehetséges világításkorszerűsítési beavatkozást megalapozó tanulmányterv kidolgozása. A tanulmány a vizsgált mintaintézményeken keresztül bemutatta a lehetséges beavatkozási módokat, a beavatkozás költségeit, és várható megtérülését.
 
2004. december - 2005. május
 
Jogi, gazdasági, műszaki megvalósíthatósági tanulmány - az egész országra kiterjedő - fűtési és világításkorszerűsítési beavatkozás lehetőségeiről. A tanulmányok 504 intézményben felvett - korszerűsítés előtti - állapot elemzése, és 187 intézményben megvalósult beavatkozás alapján keresték a választ a kérdésre, hogy mely feltételek mellett valósítható meg a leghatékonyabban egy országos hatókörű beavatkozás. A tanulmányok rögzítették: olyan modell kívánatos, amelyben függetlenül a fenntartó finanszírozhatóságától, és függetlenül az intézmény műszaki kiinduló állapotától - akár valamennyi intézmény részt vehet. A részvétel mindenképpen önkéntes - fenntartói csatlakozási hajlandóságon alapul.

2005. szeptember 17.

A 190/2005. Kormányrendelet elfogadása - mely megalapoz minden - a programmal kapcsolatos későbbi - eljárást. Ennek megfelelően a Szemünk Fénye Program központosított közbeszerzési eljárás keretében valósul meg, melyhez a közoktatási intézményfenntartók - akár valamennyi intézményükkel, így szociális, egészségügyi, művelődési, oktatási, igazgatási, sportlétesítményükkel is - az eljárás lefolytatását követően csatlakozhatnak. Ennek megfelelően a központosított közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevőjével külön közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül megállapodást köthetnek.

2005. szeptember - október
 
Igényfelmérés keretében vizsgálta az Oktatási Minisztérium a Szemünk Fénye Programban való fenntartói részvételi hajlandóságot. Az igényfelmérésben szereplő 1536 fenntartó közül 1509 jelezte részvételi hajlandóságát, amennyiben a közbeszerzési eljárás eredményeképpen elfogadható egyedi ajánlatot kap.
 
2005. október 6.
 
Az Oktatási Minisztérium felkérte a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságot a központosított közbeszerzési eljárás megindítására. Az eljárás célja volt megtalálni azon szervezetet, szervezeteket, amelyek a korszerűsítéshez, annak finanszírozásához, valamint gyártói támogatásához kellő szakmai tapasztalattal, és erőforrással rendelkeznek. A központosított közbeszerzési eljáráson négy részvételre jelentkező indult el. A tárgyalásos eljárás lezárásaként - a benyújtott ajánlatok értékelése alapján - a legkedvezőbb ajánlatot a "CAMINUS" RT.; OTP BANK RT.; GE HUNGARY RT.; VIESSMANN KFT.; RÁTHERM KFT. (továbbiakban együttesen Szállító) közös ajánlattevők tették.
 
2006. február

A Közbeszerzési Döntőbizottság elutasította az ELMIB Rt. jogorvoslati kérelmét, mely kérelem célja a központosított közbeszerzési eljárás részvételi szakasz eredményének megtámadása volt.

2006. március 10.
 
A központosított közbeszerzési eljárást lezáró döntés közzétételét követően az Oktatás Minisztérium és Szállító keretszerződést kötöttek.

2006. március 22.

Megnyílik a Szemünk Fénye Program folyamatait támogató weboldal, mely a www.szemunk.fenye.hu oldalon érhető el.

2006. április 27.

A Közbeszerzési Döntőbizottság elutasította a Fény-Invest Rt. jogorvoslati kérelmét, mely kérelem célja részben a központosított közbeszerzési eljárás tárgyalási szakaszának, részben a tárgyalást lezáró döntésének a megtámadása volt.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok