2024. április 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Integrációs nyári tábor 2009 pályázat nyertesei

2009. július 8.
Az "Integrációs nyári tábor 2009" címmel oktatási intézmények részére pályázatot hirdetett az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága.
 
A pályázat célja az integrációs felkészítés, illetve képesség-kibontakoztató felkészítés rendszerében résztvevő közoktatási intézmények általános iskola 5., 6. és 7. évfolyamos, valamint a hat évfolyamos középfokú intézmény és a nyolc évfolyamos középfokú intézmény ennek megfelelő évfolyamai tanulóinak integrált keretek között történő táboroztatása.
 
A projekt az oktatási esélyegyenlőség megteremtését, a lemorzsolódás csökkentését oly módon segíti, hogy az integrált oktatásban részt vevő gyermekek iskolában és iskolán kívül megszerzett készségeit, képességeit fenntartja, erősítve és biztosítva ezzel a már elért iskolai eredményességet.
 
A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek hátránykompenzációjának és iskolai sikerességének, valamint későbbi társadalmi érvényesülési esélyeik növekedésének alapja az esélykülönbségek csökkentése és az iskolarendszerből való kiszorulás megakadályozása.
 
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatóságára 2009. június 22-ig 189 formailag elfogadhatónak ítélt pályázat érkezett be.
 
A pályázatokat 20 fős szakértő csoport bírálta, majd a Bíráló Bizottság javaslata alapján született végleges döntés.
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok