2023. december 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény az iskolapszichológusi szolgáltatás 2010 szeptemberétől történő megkezdéséhez, fejlesztéséhez elnyert támogatási összegekről és a támogatott többcélú kistérségi társulásokról

2010. július 1.
Az egyes sajátos közoktatási feladatok támogatása igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 17/2010. (III. 30.) OKM rendelet (a továbbiakban: R.) 13. §-ának (7) bekezdésében foglaltaknak megfelelően a nemzeti erőforrás miniszter döntött az egy fő iskolapszichológusi álláshely létesítésének támogatására benyújtott igénylésekről, és az egyes többcélú kistérségi társulásokat megillető támogatási összegekről.
 
Mint ismeretes a támogatást az iskolapszichológusi szolgáltatás megkezdésére, fejlesztésére a többcélú kistérségi társulások, mint feladatot ellátók vehetik igénybe. A többcélú kistérségi társulások az iskolapszichológiai szolgáltatás feladatát elláthatja az általa fenntartott, a nevelési tanácsadást is ellátó intézményben, vagy - megállapodás alapján - helyi önkormányzat vagy önkormányzati társulás fenntartásában működő, a nevelési tanácsadást is ellátó intézmény vagy intézmények útján. Az iskolapszichológusi feladatok ellátása biztosítható a nevelési tanácsadó intézményében, valamint ezen intézményben foglalkoztatott utazó szakember biztosításával, abban a közoktatási intézményben, ahol az ellátott gyermek, tanuló jogviszonnyal rendelkezik.
 
A beérkezett igények, és a rendelkezésre álló költségvetési keretlehetőségek mérlegelésével a támogatás többcélú kistérségi társulásonként 1 150.000 Ft összegben került megállapításra.
 
Felhívjuk a támogatást elnyert többcélú kistérségi társulások figyelmét, hogy a R. 13. §-ának (2) bekezdése értelmében a támogatás az iskolapszichológusi feladatok ellátásához kapcsolódó 2010 szeptemberétől induló 1 fő létszámfejlesztéssel összefüggő személyi kiadásokra használható fel.
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok