2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tájékoztatás az alapfokú művészetoktatási intézmények támogatása igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 8/2008. (III. 20.) OKM rendelet rendelkezései alapján elnyert támogatás felhasználhatóságáról

2008. december 15.
Az alapfokú művészetoktatási intézmények támogatása igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 8/2008. (III. 20.) OKM rendelet (a továbbiakban: R.) rendelkezései alapján elnyert támogatás felhasználhatóságával kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatjuk a támogatást elnyert fenntartókat:

Az R. 2. §-ának (4) bekezdése és 3. §-ának (3) bekezdése értelmében az alapfokú művészetoktatás céljára elnyert támogatás az alapfokú művészetoktatási intézmény működtetésére, fejlesztésre, ezen belül elsősorban a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 7. számú mellékletében az alapfokú művészetoktatási intézmények számára meghatározott kötelező (minimális) eszköz- és felszerelésjegyzékben foglalt eszközök és felszerelések beszerzésére, ezen jegyzékben szereplő meglévő eszközök cseréjére használható fel.

Az idézett jogszabályi rendelkezésben az "elsősorban" fordulat arra utal, hogy a felsorolt kiadások közül főképpen eszközbeszerzésekre, a meglévő eszközök cseréjére, az elhelyezési körülmények javítására (pl. hangszigetelés, belső felújítások elvégzése) fordítandó a támogatás. Emellett - az R. rendelkezéseinek megfelelően - az elnyert támogatás működési és fejlesztési (felhalmozási) jellegű kiadásokra is felhasználható, ami alapján - szükség esetén - terembérlet, koreográfia, dologi és személyi kiadások, rezsiköltségek is finanszírozhatóak belőle a minősített alapfokú művészetoktatási intézmények vonatkozásában.

A pályázat benyújtásakor még nem minősített alapfokú művészetoktatási intézmények esetében a támogatás kizárólag a minősítés megszerzése érdekében szükséges, az R. 2. § (3) bek. b) pontjában meghatározott intézményi fejlesztési tervben szereplő beszerzésekre és költségekre fordítható.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elszámoláskor csak a pályázati döntésről szóló értesítést (2008. július 25.) követően kiállított számlák vehetők figyelembe.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok