2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény a teljesítménymotivációs pályázati alap igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 17/2007. (III.14.) OKM rendelet alapján támogatásban részesülő intézményfenntartókról

2007. szeptember 25.
A Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló törvény 1 milliárd forintos támogatást biztosított az önkormányzati közoktatási intézményfenntartók számára abból a célból, hogy azok az óvodák, iskolák, kollégiumok, amelyek az intézményi minőségirányítási programjuk (IMIP) részeként már legalább egy-két éve, vagy minimum idén alkalmazotti vagy pedagógus teljesítményértékelési rendszert működtetnek, plusztámogatáshoz juthassanak. A plusztámogatást a pedagógusok kiemelt munkavégzésért járó kereset-kiegészítésére kell fordítani.

A nem önkormányzati fenntartású (egyházi, alapítványi, felsőoktatási intézmény által fenntartott stb.) intézmények az önkormányzati fenntartásúakkal azonos feltételek szerint és ugyanolyan mértékben részesültek támogatásban. Ennek megfelelően nem állami intézményekben 70 057 311 Ft, központi költségvetési szervek által fenntartott intézményekben 75 921 640 Ft össztámogatási összeg került elosztásra.

A benyújtott támogatási igényeket szakértők vizsgálták meg. A szakértői bírálat kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a teljesítményértékelési rendszer gyakorlatban történő tényleges működését alátámasztó dokumentáció megtalálható, és a rendeletben foglalt tételes kritériumoknak megfelelő legyen. Tehát a rendszer a valóságban, ténylegesen működjön, és ne csak "papíron létezzen".
A pályázati feltételeknek megfelelő pályázatok háromféle minősítést kaphattak. Ezek: a "kiváló", a "jól megfelelt" és a "megfelelt" lehetett. A támogatás a nyertes pályázó intézmények pedagógus létszáma és a kapott minősítés alapján súlyozottan került megállapításra.

Az egy főre jutó támogatás összege a "megfelelt" minősítést kapott pályázatok esetében: 70 233 Ft, a "jól megfelelt" minősítést kapott pályázatok esetében: 105 349 Ft, a "kiváló" pályázatok esetében: 140 466 Ft.
Az oktatási és kulturális miniszter a rendelet alapján benyújtott pályázatokkal kapcsolatban, a rendeletben meghatározott eljárást követően az alábbi intézményfenntartók intézményei részére ítélt meg a támogatást.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok