2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Brüsszel üdvözli az esélyegyenlőség-elvű támogatáspolitikát

Az Európai Bizottság képviselői szerdai brüsszeli megbeszélésükön pozitívan fogadták a Magyarországon egyedülálló esélyegyenlőség-elvű támogatáspolitikát, és javaslatot tettek arra, hogy szélesebb nyilvánosság előtt ismertessék, illetve következetesen alkalmazzák.
2009. június 11.

Közlemény az integrációs programban résztvevő iskolák Reneszánsz Túrákon való részvételéről - eredményhirdetés

Az esélyegyenlőséget, felzárkóztatást segítő támogatások igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 9/2008. (III. 29.) OKM rendelet alapján integrációs képesség-kibontakoztató felkésztésben, óvodai fejlesztő programban résztvevő, a 3. § (1) bekezdésének megfelelő intézmények a 2008/2009 - es tanévben a Reneszánsz Túrákon vehetnek részt.
2008. december 5.

Esélyegyenlőségi szakembereket képzett ki az OKM

Fotó: Gordon Eszter
A közoktatási intézmények és fenntartóik közoktatási esélyegyenlőségi programjainak elkészítésében és mentorálásában kapnak fontos szerepet azok az esélyegyenlőségi szakemberek, akiket az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) képzett ki.
2007. december 18.

Felmérés az integrált oktatásról: kisebbek a roma és nem roma ellentétek

Kisebbek a roma és nem roma ellentétek azokban az általános iskolákban, amelyek integrált oktatást valósítanak meg - többek között ez olvasható annak a kutatásnak az előzetes összefoglalásában, amelyet kedden ismertettek az újságírókkal Budapesten.
2007. november 13.

Pályázati felhívás költségtérítéses képzésben, felvételi előkészítőn résztvevő roma fiatalok támogatására

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet a magyarországi egyetemeken és főiskolákon tanuló, államilag elismert, felsőfokú végzettséget, szakképesítést nyújtó képzésben résztvevő, hátrányos helyzetű roma fiatalok számára.

2003. szeptember 15.

Az iskola példa

2003. június 29.-július 1. között Budapesten rendezték meg "Romák az Integrálódó Európában" címmel a Regionális Roma Konferenciát.
Magyar Bálint oktatási miniszternek a konferencián elhangzott beszéde
2003. július 4.

Kisebbségi pedagógus-továbbképzések

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet akkreditált és szakirányú kisebbségi pedagógus-továbbképzések, valamint anyaországi továbbképzések megvalósításának támogatására.

2003. május 5.

Nemzetiségi kutatás

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet a magyarországi nemzetiségi nevelésben, oktatásban felhasználható kutatások támogatására.

2003. május 5.

Cigány kutatási pályázat

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet a cigány kisebbségi nevelésben, oktatásban felhasználható módszertani anyagok kidolgozásának támogatására.

2003. május 5.

2002/12 Phare-program pályázat

Az Oktatási Minisztérium és az Államháztartási Hivatal Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egysége - az Európai Unió Bizottságának Phare-programja és a magyar kormányzat közös, 50-50% arányú finanszírozásában - pályázatot hirdet a szociálisan hátrányos helyzetű, elsősorban roma lakosság integrációjának elősegítése, esélyegyenlőségének megteremtésére céljából.
2003. február 14.

Kedves Olvasó!

Az Oktatási Minisztérium egy olyan általános esélyteremtő-integrációs programot indított el, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország minden gyermeke a tehetségét kibontakoztató legjobb oktatáshoz jusson.
2003. február 14.

Integrációs felkészítés 2003 szeptemberétől

Az OM általános integrációs programja keretében külön normatívával is támogatja azokat az iskolákat, amelyek csökkentik az iskolákon belüli, illetve a települések iskolái között tapasztalható esélyegyenlőtlenséget.
2003. február 14.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok