2020. szeptember 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény az Országos Köznevelési Tanács 2003. május 22-i rendkívüli üléséről

2003. június 19.

Az OKNT első napirendként megtárgyalta az Oktatási Minisztérium középtávú közoktatásfejlesztési-stratégiáját. Az abban foglaltakat megvalósíthatónak tartja. Nagyra értékeli a munkát, amely összhangban áll a Nemzeti Fejlesztési Tervvel. Tartalmas vita után kialakított álláspontja szerint az előterjesztett dokumentum kiváló alapanyag a részletes közoktatásfejlesztési-stratégia kimunkálásához.

Az OKNT örömmel vette tudomásul, hogy a fejlesztési stratégia megtalálható az OM honlapján, így a szakmai szervezeteknek, iskoláknak és pedagógusoknak lehetőségük van arra, hogy javaslataikkal, hozzászólásaikkal érdemben beleszólhassanak a fejlesztési elképzelések kialakításába.

Második napirendi pontként az OKNT véleményezte az Oktatási Jogok Miniszteri Biztosának 2002. évi tevékenységéről szóló beszámolóját. Az OKNT nagyra értékeli az oktatási jogok miniszteri biztosa hivatalának működését, annak elmúlt évi tevékenységét. Megítélése szerint a hivatal jelentős szerepet játszik abban, hogy a diákjogok mind teljesebben érvényesülhessenek az oktatási intézményekben.   Az OKNT fontosnak tartja, hogy a szülők, a diákok és a pedagógusok széles körben megismerkedhessenek a hivatal munkájával.

 

Budapest, 2003. május 23.

                                                                                           Dr. Szenes György

                                                                                            az OKNT alelnöke

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok