2020. szeptember 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény az Országos Köznevelési Tanács november 11-én tartott üléséről

2006. január 11.
Az OKNT első napirendként megtárgyalta a kormány 2006. évi költségvetési javaslatának közoktatást érintő fejezetét. A Tanács sajnálattal vette tudomásul, hogy ebben az évben is csak akkor mondhat véleményt a közoktatást érintő költségvetési tételekről, amikor azt a kormány már a parlamentbe benyújtotta. Így érdemben befolyásolni már nem tudjuk a döntést.

Általános véleményként fogalmazódott meg, hogy egyértelműen meg kellene határozni melyek azok a szakmai feladatok, amelyeket az állam felvállal, és ezen feladatok ellátásához valós normatívákat kellene kidolgozni.
Elengedhetetlen tovább, hogy a hosszú távú prioritások normatívái több évre előre tervezhetőek legyenek, mert ellenkező esetben sok intézmény működése, működtetése megkérdőjeleződik.

Második napirendként az OKNT szakmai jelentést tárgyalt meg a 2004-2005. tanév május-júniusi időszakában tett érettségi vizsgák eredményéről.
Az OKÉV a vizsgák eredményeit szakmai alapossággal dolgozta fel, és ebből a vizsgákra vonatkozó következtetéseket is levonta. A pontos érettségi adatok a www.felvi.hu, valamint az OKI honlapján található.

Az OKNT elismerését fejezte ki a korrekt tájékoztatásért, valamint azért az erőfeszítését, amelyet az érettségi lebonyolításában résztvevők tettek az érettségi írásbelik napjaiban kialakult bonyolult helyzet megoldására.

Harmadik napirendként tervezett - a Sulinova Kht feladatáról szóló - beszámolót nem tárgyalta meg a Tanács, mert a megkapott írásbeli beszámolót nem tartotta kielégítőnek. Az OKNT úgy határozott, hogy a beszámolóhoz szempontsort állít össze, és ennek alapján kéri a szakmai beszámoló összeállítását.

Budapest, 2005. november 14.


Dr. Szenes György
OKNT alelnöke
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok