2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

2003. évi IIASA-Shiba Díj

2003. április 29.
A IIASA-SHIBA Alapítvány a Minőségfejlesztésért pályázatot hirdet a 2003. évi IIASA-Shiba Díj elnyerésére.

A pályázat célja

A minőségfejlesztés gyakorlati bevezetése terén kiemelkedő eredményeket felmutató, egyedi módszereket és megoldásokat alkalmazó szervezetek, csoportok és egyének elismerése.

Pályázati feltételek

A pályázaton részt vehetnek mindazon természetes és jogi személyek, intézmények és csoportok, akik / amelyek az ipar, a közlekedés, a szállítás, a hírközlés, a kereskedelem, az idegenforgalom, az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, a szolgáltatás, a közszolgáltatás, az egészségügy, az oktatás, a kutatás-fejlesztés a közigazgatás és a közszolgálat területén kiemelkedő eredményeket értek el a minőségfejlesztés terén.

A pályázat benyújtása

A pályázatot 5 területre, s minden területen 3 kategóriában (szervezet, csoport, egyén) hirdetjük meg.

A pályázat területei:

  • ipar, közlekedés, szállítás, hírközlés, kereskedelem, idegenforgalom,
  • élelmiszeripargazdaság, mezőgazdaság;
  • szolgáltatás, közszolgáltatás;
  • egészségügy;
  • oktatás, kutatás-fejlesztés;
  • közigazgatás, és közszolgálat.

A pályázat kategóriái:

  • szervezet;
  • csoport (szervezet része, vagy több szervezet együttműködve);
  • egyén.

A pályázat benyújtásához szükséges jelentkezési lap és információs anyag az IMFA Minőségfejlesztési Központban beszerezhető.

A pályázat elkészítéséhez konzultációt biztosít az IMFA Minőségfejlesztési Központ 2003. április 29-én és május 6-án 1000 – 1200 óra között.

A pályázati szándékot előjelentkezés formájában május 16-ig, a pályázati anyagot legkésőbb május 30. 1600 óráig kell benyújtani 4 példányban az IMFA Minőségfejlesztési Központba.

1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 16.
Tel/Fax: 1/332-0362, 1/331-7549, 1/331-9311
e-mail: info@mik.huhttp://www.mik.hu


Pályázatok elbírálása

A benyújtott pályázatokat 2 fős szakértő csoportok bírálják el. Először a beadott írásos pályaművet értékelik, majd helyszíni szemlét tartanak a pályázónál. Ezt követően a pályázóknak lehetőségük van egy szóbeli előterjesztés megtartására a zsűri előtt. Amennyiben az előterjesztés többlet információkat tartalmaz a pályázati dokumentációhoz képest, akkor az előterjesztést dokumentáció formájában, 5 példányban a meghallgatáson át kell adni a zsűrinek.

A szakértőket a kuratórium döntése alapján a kuratórium elnöke kéri fel az értékelői munkára. Az értékelők közül a kuratórium jelöli ki azokat a zsűritagokat, akik az írásos pályaművek, a leadott értékelések és a szóbeli prezentációk alapján tesznek javaslatot a díjak és oklevelek odaítélésére. A javaslat alapján a IIASA-Shiba Alapítvány a Minőségfejlesztésért Kuratóriuma – az alapító Shiba professzor egyetértésével – dönt a díjak és oklevelek odaítéléséről.


A pályázók elismerése

A meghirdetett 5 terület 3 kategóriájának mindegyikében 1-3 vagy legfeljebb 3díj, illetve oklevél adható ki. A díjazottak emlékérmet, oklevelet és pénzjutalmat kapnak, melyet ünnepség keretében Shiba professzor nyújt át a nyerteseknek.

A nyertesek a Nemzeti Minőség Klub tagjává válnak (a Klub tagjai a korábbi évek Nemzeti Minőségi Díj és a IIASA-Shiba Díj díjazottjai).

A nyertesek feltüntethetik a díj logóját leveleiken, brosúráikon, dokumentumaikon, atapasztalataik továbbadására lehetőséget kapnak szakmai lapokban és konferenciákon.

IIASA-SHIBA Alapítvány
a Minőségfejlesztésért

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok