2022. május 26.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Külföldi fenntartó vagy alapítványok által működetett iskolák

2003. február 13.
Budapesti Francia Iskola és Gimnázium 1029 Budapest Máriaremetei út 193-199. Tel: 2754296
A budapesti Francia Iskola a Francia Közoktatási Minisztérium fennhatósága alatt működik és a Külföldi Francia Oktatás Hivatalának felügyelete alatt áll. A franciaországi nevelési és oktatási terveket, tanterveket követi az óvoda első osztályától (3 éves gyerekek) a gimnázium végzős osztályáig. Az iskola óvodás kortól egészen az érettségiig biztosít lehetőséget az ott tanulni szándékozók számára. Az intézményben tanulók (összesen 460 fő) több mint a fele itt élő és dolgozó francia állampolgárságú szülők gyermeke, de vannak köztük magyarok és más nemzetiségűek is. Az iskola idén ősztől szép, új, modern épületben működik, melyet szeptember végén adtak át hivatalosan.
További részletek elérhetők a Francia Nagykövetség honlapján: www.ambafrance.hu 
 
Osztrák-Magyar Európaiskola 1126 Budapest Istenhegyi u. 32.
A Keresztény Iskolatestvérek által fenntartott, alapítványi általános iskola. Keresztény szellemiségű. A tanulók osztrák tantervek szerint németül tanulnak kivéve a magyar nyelv és irodalmat és a hittant. A tanulók tandíjat fizetnek.
További információk: www.europaschule.hu 
 
Budapesti Nemzetközi Keresztény Iskola Diósd Ifjúság u. 11.
Keresztény szellemiségű, alapítványi magániskola. A tanulók 1-12. évfolyamig amerikai tantervek alapján angolul tanulnak. Tandíjköteles, a tanulók többsége külföldi állampolgár.
További információk nyerhetők: www.icsbudapest.org 
 
A Greater Grace Nemzetközi Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium (Greater Grace International School) Budapest, XII. ker. Szilágyi Erzsébet fasor 22/b.
1991 óta működik Magyarországon. Az angol tannyelvű, nemzetközi magániskola kis osztálylétszámai személyes, fókuszált oktatást biztosít a mintegy 25 különböző országból érkezett diákjainak. Az angolul nem beszélők számára hatékony, integrált ESL (angol, mint második nyelv) programot ajánlanak. 
További információk nyerhetők: http://www.ggis.hu/ 
 
Britannica Angol nyelvű Nemzetközi Általános Iskola és Gimnázium 1113 Budapest Aga u. 10.
A tanulók az intézményben cambridge-i tantervek szerint tanulnak és érettségiznek. A diákok döntő többsége külföldi állampolgár. Az iskola tandíjköteles.
További információk nyerhetők: www.britannicaschool.hu 
 
Budapesti Nemzetközi Iskola International School of 1121Budapest Budapest Konkoly Thege út 21.
Alapítványi magániskola általános iskolai tanulók számára. Két tagozata van: nemzetközi és két tanítási nyelvű. A tanulók döntő többsége külföldi állampolgár. Az iskola tandíjköteles.
További információk nyerhetők: www.isb.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok