2022. augusztus 12.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás jegyzők számára

2006. június 27.
Az egyes közoktatási tárgyú jogszabályok módosításáról szóló 21/2005. (VII. 25.) OM rendelet az alábbiak szerint módosította a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 39/D §-át:

"9. § Az R. 39/D. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
(8) A képesség-kibontakoztató felkészítést az intézmény - a közoktatási törvény 95. § (1) bekezdésének i) pontja alapján működő - az Országos Oktatási Integrációs Hálózattal kötött együttműködési megállapodás alapján, a Hálózat szakmai támogatásával látja el."

Fenti jogszabályi hely tehát valamennyi intézményre vonatkozik, amely intézmény a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 39/D §. alapján képesség-kibontakoztató, illetve a 39/E §. alapján integrációs felkészítést folytat. Az Együttműködési Megállapodást az Országos Oktatási Integrációs Hálózat mellett az intézmény és az intézmény fenntartója is aláírja.

Az Együttműködési Megállapodás megkötésének határideje 2006. március 31-e volt. Az Országos Oktatási Integrációs Hálózat ezt megelőzően levélben kereste meg az integrációs és/vagy képesség-kibontakoztató felkészítést folytató intézményeket, valamint tájékoztatást adott az Együttműködési Megállapodás megkötésének részleteiről jelen honlapon és a Belügyminisztérium honlapján is. Ezt a tájékoztató munkát 2005. október óta végezzük.

Adatbázisunk szerint az Önök által fenntartott iskola/iskolák igényelnek integrációs és/vagy képesség-kibontakoztató normatívát, azonban az Együttműködési Megállapodást még nem kötöttük meg.

Fentiek alapján kérjük a fenntartókat, hogy az említett - képesség-kibontakoztató, illetve integrációs felkészítést folytató - intézmény(ek), valamint a fenntartó intézmény adatait szíveskedjenek 2006. június 30-ig megküldeni a következő e-mail címre: integracio@sulinova.hu. A kért adatok a levél mellékletében találhatóak. Az itt található Excel fájlt töltsék ki, és mellékletként (excel formátumban) küldjék meg a fenti e-mail címre.

Honlapunkon megtalálják az Együttműködési Megállapodás mintáját is. (Ehhez képest annyi változás lesz az Önökkel kötendő megállapodásban, hogy az országos konferencián való részvételt nem fogjuk tudni biztosítani, ugyanis a rendezvényt már megtartottuk.) Ez a minta csak tájékoztatásul szolgál, az Együttműködési Megállapodást a kért adatok beérkezését követően küldjük meg aláírásra az intézménynek és az intézmény fenntartójának.

Amennyiben az Együttműködési Megállapodással kapcsolatban kérdése van, kérjük, keresse Szemenyei Mariannt (e-mail: mariann.szemenyei@sulinova.hu; tel.: 1/886-3979).


Dr. Szőke Judit
központvezető
suliNova Kht. Országos Oktatási Integrációs Hálózat és Fejlesztési Központ
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok