2023. június 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Oktatásért Közalapítvány Közoktatási Alkuratórium pályázata: közOKA III. - REFORM- ÉS ALTERNATÍV PEDAGÓGIAI PROGRAMOK, INNOVÁCIÓK TÁMOGATÁSA

2006. január 5.
A pályázat célja

A OKA pályázatot hirdet az állampolgári kezdeményezéssel létrejött - alapítványi, egyesületi és magán fenntartású - oktatási-nevelési intézmények reform- és alternatív pedagógiai programjainak, innovációinak támogatására.

A pályázat célja, hogy megerősítse ösztöndíjjal azokat a módszertani, gyermek-szemléleti értékeket (fejlődéslélektani szempontok szerint adaptált tudást arról, hogy mikor, mit, hogyan tanítsunk), továbbá a képesség-fejlesztésben jelentős szerepet játszó művészeti és gyakorlati tevékenységeket, melyek a reform- és alternatív pedagógiai programokat és innovációkat jellemzik, és a nemzetközi és hazai tapasztalatok szerint a közoktatás egészére lehetnek fermentáló hatással.

A pályázathoz rendelkezésre álló keret: 10 millió forint.

A pályázók köre
 • Azok az intézmények pályázhatnak, melyek országosan is hasznosítható reform- illetve alternatív pedagógiai módszereket és eszközöket alkalmaznak.
A pályázatnak tartalmaznia kell
 • az intézmény céljának, tevékenységének és pedagógiai módszereinek rövid bemutatását - egy-másfél oldal - a pedagógiai program alapján,
 • annak a program-elemnek a részletes ismertetését, munkatervi feladatok bemutatásával, személyhez kötött megjelenítésével (ösztöndíj kérés esetén a kutatómunka megjelölésével), amelynek megvalósításához a támogatást kérik,
 • a program részletes költségvetését,
 • az alapító okirat és a működési engedély másolatát,
 • a jelenlegi működési feltételek rövid leírását (a gyerek és tanár-létszám feltüntetésével),
 • az intézmény éves költségvetését.
A pályázat formai feltételei
 1. A pályázatot 2006.01.16-ig kell benyújtani, illetve feladni az Oktatásért Közalapítvány címére (1054 Budapest, Báthory utca 10.).
 2. Mellékelni kell a pontosan és teljesen kitöltött, aláírt adatlapot. Az adatlap-nyomtatvány átvehető vagy válaszborítékkal igényelhető Budapesten, az OKA titkárságán, valamint letölthető az Internetről (a www.oktatasert.hu, a www.koma.hu honlapokról).
 3. A pályázatot és mellékleteit két-két példányban, a kísérő adatlapot három példányban kell benyújtani.
 4. Ha a pályázó korábban a KOMA (jogelőd) pályázaton már nyert támogatást, akkor a pályázat érvényességének feltétele az előző pályázaton nyert összegről való szöveges és pénzügyi elszámolás.
 5. Két darab megcímzett, felbélyegzett A/5-ös méretű válaszborítékot kell a pályázathoz mellékelni.
 6. Intézményi pályázó esetén hivatalos igazolást kérünk arról, hogy az intézménynek köztartozása nincsen.
Elméleti, értekező műveket nem fogadunk el.
A hiányosan kitöltött, válaszboríték nélküli és nem megfelelő példányszámban érkezett pályázati anyagot a OKA titkársága nem tudja fogadni, azokat postafordultával visszaküldi.

Minden pályázó értesítést kap. A nyertesek listáját nyilvánosságra hozzuk.
Az eredményhirdetés várható időpontja: 2006. február 25.


Budapest, 2005. december

Az Oktatásért Közalapítvány
Közoktatási Alkuratóriuma
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok