2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

 

Tisztelt Olvasóink!


A szöveges értékelést támogató szoftverrel kapcsolatos kérdéseiket a

kozoktatas@nefmi.gov.hu címre küldhetik.

 


Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A „Szöveges értékelést, minősítést támogató szoftver” 2006. évi frissítése

2006. szeptember 26.
Tisztelt Kollégák!
 
 
A szöveges értékelést, minősítést támogató szoftver problémamentes használata érdekében a tavalyi tanév végi tapasztalatok alapján elkészítettünk egy újabb frissítést. A frissítés elvégzésének az idén is kétféle lehetősége kínálkozik.
 
Azoknak, akiknek a számítógépükön még a korábbi CD-n megkapott program működik, azoknak telepíteni kell a programot, mégpedig úgy, hogy a telepítés során be kell állítani, hogy a C meghajtó Program files mappán belül a Szovert mappába telepítődjön a program. Ebben az esetben a program elindításakor az Adatok importálása régi adatbázisból menüponttal át kell hozni az új programba a korábban felvitt adatokat.
 
A telepítő használatának még egy esete lehetséges, mégpedig az, ha még nem volt telepítve a program azon a számítógépen, amelyiken most használni szeretnék. Ekkor a telepítés után természetesen fel kell tölteni a program adatbázisát.
 
FIGYELEM! A telepítéssel nem kerül be az adatbázisba a harmadikos mondatbank, azt az utolsó pontban leírtak szerint tölthetik fel!
 
 
A telepítő elérhető itt.
 
 
Akik a tavalyi tanév végén már frissítették a programjukat, és az új programmal dolgoztak azoknak is ajánlatos elvégezni a frissítést. Ebben az esetben azonban nem kell mást tenni, minthogy elkészítenek egy biztonsági másolatot a meglévő adatbázisról, majd azalábbi linkre kattintva megnyíló fájlokat bemásolják a C meghajtó Program files Szovert mappába. Amikor a számítógép rákérdez, hogy felül kívánják-e írni a már meglévő fájlokat akkor az igen gombra kell kattintani.
 
A program elindításakor a megpróbálja a meglévő adatbázist frissíteni. Ha a frissítés során hiba lép fel, a program ezt jelzi.
Ha nem sikerül a frissítés, kérjük, jelezzék a kozoktatas@nefmi.gov.hu email címen, mivel amíg a program nem tudja sikeresen frissíteni az adatbázist, Önök nem fogják tudni használni.
 
FIGYELEM! A telepítéssel nem kerül be az adatbázisba a harmadikos mondatbank, azt az utolsó pontban leírtak szerint tölthetik fel!
 
 
A frissítő fájlok elérhetők itt.
 
 
Bármelyik frissítést végezték el, még egy lépést meg kell tenniük ahhoz, hogy a harmadikos tantárgystruktúra valamint a hozzá tartozó mondatbank bekerüljön az adatbázisba. Az alábbi linkre kattintva mentsék le a .set kiterjesztésű fájlt a számítógépre, de ne a Szovert mappába. Indítsák el a programot, lépjenek be igazgatóként (adminisztrátorként). Válasszák ki a Tantárgyak menüpontot. Itt az évfolyamot állítsák át 3-as-ra, majd kattintsanak a struktúra feltöltése hivatalos tantárgyakkal menüpontra. A felnyíló ablakban válasszák ki a korábban lementett .set kiterjesztésű fájlt majd kattintsanak az OK gombra. Ekkor megtörténik az adatbázis beolvasása, és használatba vehetik a harmadikos tantárgystruktúrát is.
 
 
A harmadikos mondatbank elérhető itt (zip).
 
 
Jó munkát kívánunk!
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok