2023. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

 

Tisztelt Olvasóink!


A szöveges értékelést támogató szoftverrel kapcsolatos kérdéseiket a

kozoktatas@nefmi.gov.hu címre küldhetik.

 


Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A tanulók szöveges minősítéséhez készített szoftver frissített változata

2006. január 9.
Tisztelt Pedagógus Kollégák!

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény alapján, félévkor és év végén szöveges minősítést kell alkalmazni ebben a tanévben az első évfolyamos tanulók mellett már a második évfolyamos tanulók esetében is.
Az első évfolyamos tanulók év végi minősítésének a könnyebb elkészíthetősége érdekében, az Oktatási Minisztérium az előző tanévben minden iskola számára rendelkezésre bocsátott egy számítógépes programot. A program iskolai felhasználói részéről számos hasznos javaslatot kaptunk telefonon és e-mailen, amelyek feldolgozását követően elkészíttettük a programnak a korszerűbb, és könnyebben használható változatát. Ennek a frissített programváltozatnak a telepítéséhez az alábbiakat tanácsoljuk Önöknek!

Telepítés után - a Start menüben, a program indító ikonja mellett - megjelenik a kézikönyv ikonja. Javasoljuk, hogy ezt nyomtassák ki még a program használatának megkezdése előtt! Ez a kézkönyv nagyban segíteni fogja majd az Önök munkáját. Természetesen amennyiben a program használatával kapcsolatosan további kérdéseik vannak, úgy a kozoktatas@nefmi.gov.hu e-mail címen továbbra is feltehetik azokat.

Javasoljuk, hogy az alábbiakban elérhető szoftverfrissítés letöltését bízzák informatikus kollégájukra. Ehhez az alábbi tanácsot adjuk Önöknek.

Akik még korábban nem telepítették a programot, azoknak az alábbiakat kell tenniük.
 1. Ebben a közleményben a letöltést jelző későbbi linkre kattintva automatikusan elindul a program letöltése. Válassza a mentés opciót, majd a letöltés végeztével indítsa el a programot. A kicsomagolás után a telepítő automatikusan elindul. 
 2. A felnyíló ablakok utasításait követve a számítógép elvégzi a telepítést.
 3. A telepítés elindítása után a telepítőprogram kérni fogja a mappa nevét, ahova telepíteni szeretné a programot. Ekkor célszerű a C:Program filesszovert mappát megadni.
 4. A program a telepítés során létrehoz egy Start menü elemet "Szöveges értékelő" néven, amiben benne lesz a program indító ikonja, és egy parancsikon is a program kézikönyvéhez.
 5. Erre az indító ikonra kattintva a programot azonnal használatba lehet venni.
Azoknak a felhasználóknak, akik a tavalyi tanév során már telepítették és használták is a programot - és adatokat is rögzítettek -, a következőket kell tenniük.
 1. A programot ebben az esetben is telepíteni kell! Ekkor azt javasoljuk, hogy abba a mappába telepítsék, ahol az előző változata már megtalálható a programnak. Ez a mappa általában a C meghajtónak a program files mappán belül a szovert mappa.
 2. Lehetőség van a program régebbi verziójából átimportálni az adatokat. Ezt célszerű telepítés után, az első bejelentkezéskor azonnal megtenni.
 3. A telepítést követően indítsa el a programot. Kattintson a főablakban az "Adatok importálása régi adatbázisból" feliratra. A program megpróbálja megtalálni a régi adatbázist. Ha megtalálja, akkor felajánlja a fájlt használatra. Ha nem találja - vagy Ön esetleg egy másik fájlt szeretne használni helyette - akkor megjelenik egy párbeszédablak, ahol Ön megadhatja a szükséges fájl helyét és nevét.
 4. A Megnyitás gombra való kattintás után a következők fognak történni:
  • a program beolvassa az iskola adatait,
  • átmásolja a tanulókat és adataikat,
  • létrehozza a régi adatbázisban található időszakokat (ha az időszak már létezik, figyelmeztet és kihagyja azokat),
  • átmásolja időszakonként a tantárgyakat, és az osztályokat,
  • átmásolja a tanulók korábbi értékeléseit.
A program minden tanulóhoz létrehoz egy "Tavalyi értékelés" nevű "fiktív" tantárgyat, ahol a tanuló korábbi teljes értékelése egyben található meg. Ezután ezt megtekintheti, vagy ki is nyomtathatja a megszokott módon.

A program letölthető formában elérhető itt (EXE, 12,6 MB).

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a program használatához szükséges jelszavakat Önöknek kell az iskolában generálniuk, azok NEM a minisztérium által kerülnek kiosztásra!

Jó munkát kívánunk a munkájukhoz!

Oktatási Minisztérium
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok