2024. február 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

 

Tisztelt Olvasóink!


A szöveges értékelést támogató szoftverrel kapcsolatos kérdéseiket a

kozoktatas@nefmi.gov.hu címre küldhetik.

 


Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tájékoztató az új első évfolyamos bizonyítvány és a törzslapok kitöltéséhez

2005. június 10.
Az általános iskolák első évfolyamain folyó év végi szöveges minősítő munkák során leggyakrabban felmerült kérdések alapján az alábbi tájékoztatást adjuk:
  • Az első évfolyamon csak a szöveges minősítésre alkalmas új bizonyítványt, bizonyítvány pótlapot és törzslapot lehet használni.
  • A gépi, illetve a kézi kitöltésű bizonyítvány pótlapok nem többcélúak, csak a nevükben jelzett, rendeltetésszerű felhasználásra alkalmasak.
  • Ha a tanuló a tanító, illetve a nevelőtestület véleménye szerint tanulmányait az első évfolyamban eredményesen végezte, de a szülő az évfolyam megismétlését kéri, az eljárás a következő: A tanuló számára törzslapot, bizonyítványt és bizonyítvány pótlapot kell kiállítani. A bizonyítvány 4. oldalán "a nevelőtestület határozata" rovatba a tanuló tényleges tanulmányi teljesítménye alapján kialakított nevelőtestületi határozat kerül. A bizonyítvány "Záradékok" rovatában jelezni kell a szülői szándékot. Pl.: A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 71. § (7) bekezdésében foglaltak alapján a tanuló az első évfolyamot szülői kérésre megismétli.
  • Az értékelés és a minősítés alól a közoktatásról szóló törvény 70. §-ának (8) bekezdése alapján mentesített tanuló "az első évfolyamot a többi tanulóval azonos osztályban előkészítő évfolyamként végzi és fejezi be". A tanulóról (új) törzslapot kell kiállítani. Bizonyítvány (és bizonyítvány pótlap) helyett azonban "Iskolalátogatási bizonyítvány az 1. osztály tanítási óráin részt vett tanuló számára" nevű nyomtatványt kell részére kiállítani.
  • A nyomtatványgyártóktól kapott információk szerint közel háromszáz általános iskola csak május végén, a PÁTRIA Nyomda május 26-i tájékoztatójának megjelenése után adta fel megrendelési igényét. A nyomdák ezeket az igényeket is teljesítik. Az érintett iskolákban azonban fel kell készülni arra, hogy az új nyomtatványok kiállítására igen rövid idő áll majd rendelkezésre.
  • Felhívjuk figyelmüket, hogy a szöveges értékelést támogató szoftver használata közben részletes súgó áll az Önök rendelkezésére, amelyben számos kérdésre választ kaphatnak a program működésével kapcsolatban. Amennyiben a használat során felmerült probléma megoldására nem találnak választ a súgóban, úgy kérjük, jelezzék a kozoktatas@nefmi.gov.hu e-mail címen, hogy a megoldásban minél gyorsabb segítséget kaphassanak.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok