2023. december 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A tanuló- és gyermekbalesetek jegyzőkönyvezése, nyilvántartása

2013. december 10.
A tanuló- és gyermekbalesetek jelentésének módját a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 2. sz. melléklete (a továbbiakban: R.) határozza meg. Előírja többek között, hogy a 3 napon túl gyógyuló tanuló- és gyermekbalesetről jegyzőkönyvet kell felvenni, amelyet határidőre továbbítani kell és el kell juttatni a tanulónak (szülőnek).

Jegyzőkönyvezés a tanügyi baleseti nyilvántartó használatával

A nevelési-oktatási intézmény a tanügyi baleseti nyilvántartó internetes felületén készítheti el a jegyzőkönyveit, amelyeket a fenntartó és az Oktatási és Kulturális Minisztérium is olvashat, tehát a jegyzőkönyvek R-ben előírt intézmény-jegyző-OKM irányú továbbítása azonnal megvalósul.
A rendszert használó intézmények és fenntartók számára is érvényesek ugyanakkor a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 2. sz. mellékletében előírt eljárási szabályok, többek között a jegyzőkönyv helyi nyilvántartása és eljuttatása a tanulónak (szülőnek).

A rendszer a http://db.okm.gov.hu/baleseti címen érhető el és az intézményekhez eljuttatott hozzáférési adatokkal használható. Személyes adatokat nem tartalmaz. A felhasználók csak az illetékességükbe tartozó adatokat láthatják.
A R. módosítása teremt majd lehetőséget arra, hogy az internet-hozzáféréssel rendelkező nevelési-oktatási intézmények csak ezt a rendszert használják.

A tanuló- és gyermekbalesetek nyilvántartása

A R. szerint a nevelési-oktatási intézménynek minden tanuló- és gyermekbalesetet nyilván kell tartania. A tanuló- és gyermekbalesetek intézményben történő nyilvántartásához szükséges, változatlan, Nyilvántartás tanuló- és gyermekbalesetekről című űrlap tanügyi nyomtatványként szerezhető be, vagy excel formában letölthető.

Jegyzőkönyvezés tanügyi nyomtatvány használatával.

Ebben az esetben a jegyzőkönyvet nemcsak a szülőnek (tanulónak) kell átadni, hanem a fenntartón, a jegyzőn (főjegyzőn) keresztül az Oktatási és Kulturális Minisztériumba is továbbítani kell.

Kérjük azonban az intézményeket és a fenntartókat, hogy lehetőleg a gyorsabb, és az iratkezelés szempontjából gazdaságosabb internetes rendszert használják.

További felvilágosítást a minisztérium Közoktatás-irányítási Főosztályán Sarinay Zoltántól kérhet a baleset@nefmi.gov.hu címen, vagy a 795-4235-as telefonszámon.

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Közoktatás-irányítási Főosztály
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok