2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István kulturális miniszter hivatalában fogadta Sun Jiazheng kínai kulturális minisztert.

2004. március 29.
Sun Jiazheng, a Kínai Népköztársaság kulturális minisztere 2004. április 14-18. között hivatalos látogatásra érkezett hazánkba. A csatlakozó országok közül egyedül Magyarországot látogatta meg. Az esemény azért is fontos, mivel több mint egy évtizede nem került sor magyar-kínai kulturális miniszteri találkozóra.

A tárgyalás központi témája a mozgóképtörvényhez kötődött. Célként tűzték ki a felek, hogy bemutassák egymás filmművészetét a két országban. Előzetesen megállapodtak abban, hogy az év második felében magyar illetve kínai filmhetekre kerül sor hazánkban és Kínában.
Szeptemberben kínai filmes delegáció érkezik Magyarországra. Az utazás célja, hogy átnézzék és megbeszéljék, hogy a mozgóképtörvény adta lehetőségekkel milyen együttműködés képzelhető el.
Sun Jiazheng elmondta, szeretné ha az Országos Széchényi Könyvtárral folytatódna a kialakult jó kapcsolat. A könyvtár a kínai kulturális minisztertől mintegy 200 darab, a kínai kultúrát, történelmet, turizmust bemutató angol nyelvu kiadványt kapott.
Hiller Istvánt ez év őszén Kínában fogadja majd kollegája, hogy a mai tárgyaláson felmerült kezdeményezésekre és tervekre megoldást találjanak. Így elképzelhető, hogy Kína kulturális örökségét bemutató kiállítást láthat majd egy-két éven belül a magyar közönség.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok