2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Orosz Kulturális Napok

2004. október 12.
Vass Lajos, az NKÖM politikai államtitkára a Nemzeti Színházban tartott vasárnapi gálaesten nyitotta meg az Orosz Kulturális Napokat, a 2005-ös orosz kulturális évad előfesztiválját.

Az esten énekesek, balettáncosok és zenekarok léptek fel. Ezzel elindult a három magyar várost - Budapestet, Szolnokot, Pécset - érintő, 14 helyszínen zajló esemény, mely 5 koncertet, 2 jazz-estet, 5 színházi- és táncelőadást, filmvetítéseket és egy fotótárlatot foglal magában.

Vass Lajos szerint "a következő napokban mi magyarok épp azzal próbálkozunk, hogy megfejtsük az orosz lélek misztériumát, hogy magunkba igyuk ezt a titokzatos, végletes és mégis mélyen emberi kultúrát."

A sorozat egyik kiemelkedő vendége a Szentpétervári Állami Akadémiai Balettszínház: a társulat az Orosz Hamletet, Borisz Eifman koreográfiáját adja elő október 14-én a Vígszínházban.

Eifman a világ egyik vezető balettmestere - "Most már nincs semmiféle kétség aziránt, hogy Borisz Eifman koreográfus - bámulatra méltó színházi varázsló... Az egyetlen, amiben esetleg kételkedni lehet, hogy vezető koreográfusként a XX. század utolsó, vagy a XXI. század első koreográfusa," - így nyilatkozott 1998-as vendégszereplésről Cliff Barns, az USA vezető kritikusa.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok