2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

200 ezer látogató a Műcsarnok francia festészeti tárlatán

2005. február 16.
A kétszázezredik látogatót köszönti Bozóki András kultuszminiszter a négy évszázad francia festészetének remekműveit bemutató kiállításon szerdán, a budapesti Műcsarnokban.

(MTI) A Mesterművek - 400 év francia festészete című, december 16-án nyílt tárlat kettőszázezredik látogatója várhatóan szerda délután érkezik meg az intézménybe; meglepetésekkel és ajándékokkal várja Bozóki András, továbbá Fabényi Júlia, a Műcsarnok főigazgatója és a kiállítás támogatói.

Az évtized kiállításának tekintett bemutatón száz francia mester - közöttük Cézanne, Corot, Degas, Delacroix, Gauguin, La Tour, Manet, Matisse, Monet, Picasso, Renoir és Toulouse-Lautrec - csaknem százhúsz festményét állították ki.

A rendezvényt szervező Edge Communications cég közlése szerint a látogatók körében a korai, 17-18. századi mesterek munkái, illetve a 19. század végén és a 20. század elején készült művek, így például Degas, Renoir, Cézanne, Matisse képei a legnépszerűbbek. A képzőművészeti tárlat iránt továbbra is rendkívül nagy az érdeklődés; a látogatók közül sokan csatlakoznak a fiatal művészettörténészek segítségével folyamatosan igénybe vehető tárlatvezetésekhez.

A kiállítást továbbra is meghosszabbított nyitva tartás mellett, minden nap 10 és 20 óra között lehet megtekinteni február 27-ig. A 2003. december 1-jén nyílt Monet és barátai című impresszionista tárlatot a Műcsarnokkal szemközti Szépművészeti Múzeumban több mint negyedmillióan tekintették meg három és fél hónap alatt.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok