2020. szeptember 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Beszélgetés a könnyűzene kormánytámogatásáról az EFOTT-on

2005. július 22.
A nemzeti kortárs könnyűzenei kultúráért alkotott június elején elfogadott program elősegíti az esélyegyenlőséget, közösséget teremt, támogatja a vidéket és a tehetségek felfedezését - mondta a kulturális miniszter csütörtökön Velencén.
Hegyi György, Czutor Zoltán, Bozóki András és a beszélgetés moderátora
Hegyi György, Czutor Zoltán, Bozóki András és a beszélgetés moderátora

(MTI) Bozóki András az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) beszélgetőpartnereivel - Czutor Zoltánnal, a Nyers és Hegyi Györggyel, az Emil.RuleZ! együttes tagjával népes hallgatóság előtt a könnyűzene helyzetének javítását segítő program céljairól folytatott eszmecserét.

A Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK) egyebek között a klubhálózat fejlesztését, az amatőr élőzene támogatását, exportiroda létrehozását, a Nemzeti Kulturális Alapon belül a könnyűzene támogatására kuratórium létrehozását tűzte ki céljául - mondta a miniszter.

A program egyik legfontosabb eleme a klubtámogatási rendszer, amely annak a vidéki klubnak, amelyik vállalja, hogy havonta legalább egy élő zenei koncertet rendez, és bemutatkozási lehetőséget biztosít a kezdő amatőr együtteseknek is, alkalmanként 100 ezer forint támogatást ad.

A pályázó kluboknak előzetesen regisztráltatni kell magukat: az erről szóló pályázat a napokban járt le. Hetven klub jelentkezett, ami egy év alatt legalább nyolcszáznegyven élő koncertet jelenthet - tette hozzá a miniszter.

A hazai könnyűzenei együttesek külföldi megjelenésének segítésére szeptemberben könnyűzenei exportirodát nyitnak, a Nemzeti Kulturális Alapon belül pedig ideiglenes kuratóriumot hoznak létre, amely az idén 26 millió forint szétosztásáról dönthet.

Bozóki András elmondta, hogy a pénzt a magyar előadók külföldi bemutatkozására, amatőr produkciók hanghordozón történő kiadására és pályázatokra fordítják.

Tervezik a Nemzeti Kulturális Alap kuratóriumi rendszerének átalakítását, a kortárs zenei és művészeti irányzatokat befogadó kuratóriumok létrehozását. ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok