2020. szeptember 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Bozóki András: az ellehetetlenülés ellen dolgozunk

2005. augusztus 31.

(MTI) - Bozóki András azzal kapcsolatban mondta ezt, hogy előző nap két szakszervezet, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete, valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség is tiltakozását fejezte ki a közművelődési intézmények költségvetését érintő tervezett intézkedések miatt.

A kulturális miniszter megerősítette: szeptember 15-én összeül a Kulturális Ágazati Érdekegyeztető Tanács (KÁÉT). Hozzátette: a tárca nem csak a KÁÉT-tel áll tárgyalásban, hanem más érintett szervezetekkel is.

Kiemelte: a költségvetési maradványképzés nem olyan elvonást jelent, amit nem kapnak meg, igaz, halasztott, jövő januári kifizetéssel jár.

"Erről a kérdésről folyamatosan egyeztetünk a kormányon belül, és remélem, meghallgatásra találnak érveink. Tisztában vagyunk azzal, hogy a halasztott kifizetések komoly nehézségeket okozhatnak néhány szervezet számára, ugyanakkor az intézetek igazgatóival, illetve a kormányon belül már korábban is folyamatosan konzultáltunk erről a kérdésről" - jelentette ki Bozóki András.

Megjegyezte, hogy a szakszervezeti tiltakozások nem érték váratlanul. Vannak olyan esetek, amikor már megkötött szerződések alapján járó kifizetéseket kell elhalasztani - tette hozzá.

A miniszter leszögezte: együtt érez azokkal, akik késedelmet szenvednek és átmeneti pénzzavarba kerülnek. Szólt arról is, hogy "a kormány elindult egy racionálisabb, hatékonyabb irányba, aminek fontos része a pénzügyi fegyelem megteremtése".

Ez nemcsak az ország, hanem a magyar kultúra érdekét is szolgálja - fűzte hozzá Bozóki András.

Mint mondta, a kulturális tárca jelezte a Pénzügyminisztérium képviselőinek, milyen igényeik lehetnek, de az egyeztetési folyamat nem egy-két nap alatt fejeződik be.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok