2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Bozóki András találkozott Várszegi Asztrik pannonhalmi főapáttal

2005. július 8.

(MTI) - Bozóki András kulturális miniszter pénteken Pannonhalmán találkozott Várszegi Asztrik főapáttal, s egyetértettek abban, hogy párbeszédre van szükség az egyházi és világi élet képviselői között - közölte a szaktárca sajtóirodája az MTI-vel.

A kétórás megbeszélésen, amely "jóval több volt egy bemutatkozó látogatásnál", Várszegi Asztrik a magyarországi bencés közösségeket érintő kulturális kérdésekről adott tájékoztatást, Bozóki András pedig a kulturális politika prioritásait ismertette - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

"A két fél egyetértett abban, hogy Magyarországnak értelmes beszélgetésekre és párbeszédre van szüksége az egyházi és világi élet képviselői között. Abban is egyetértettek, hogy ennek legjobb eszköze éppen a kultúra lehet, amelyen keresztül jobban megismerhetjük egymást" - közölte a szaktárca.

A közlés szerint Bozóki András és Várszegi Asztrik egyetértettek abban is, hogy a kultúra összekötheti a különböző világnézetű embereket.

A főapát a megbeszélés után megmutatta a kulturális miniszternek azokat a felújításokat, amelyeket az elmúlt években végeztek az apátságban, valamint közösen megtekintették a rekonstrukció előtt álló középkori bazilikát.

Várszegi Asztrik a miniszter támogatását kérte az augusztusi pannonhalmi művészeti fesztiválhoz, amelynek keretében zenei, színházi és képzőművészeti rendezvényeket is tartanak. Bozóki András konkrét ígéretet nem tett, azonban elmondta, hogy megvizsgálja, milyen fesztivál-támogatási lehetőségek vannak jelenleg a tárcánál.

A főapát a találkozó végén kijelentette: Pannonhalma támogatja Győr pályázatát az Európa Kulturális Fővárosa címért - olvasható a közleményben.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok