2020. szeptember 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Bozóki András a Befogadó Európa? című konferenciáról

2005. november 17.

(MTI) - Bozóki András csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón úgy fogalmazott: most, amikor az uniónak nincs elfogadott költségvetése, alkotmányszerződése, gazdasági fejlődése lassult és szociális, etnikai és részben kulturális színezetű villongások jelentek meg Európában, elsősorban Párizsban, jelentős kérdés, hogy miként lehet a kultúra szerepét az európai integráció helyreállításában megfogalmazni.

A kulturális tárca vezetője felhívta a figyelmet arra a programra, amelyet az Európai Bizottság oktatási és kulturális biztosa "különösen a szívén visel", az interkulturális dialógusra, arra a programra, amely Európa oktatási és kulturális jövőjét befolyásolja majd.

Bozóki András a Berlinben kezdődött konferenciasorozat legújabb állomásaként megrendezendő budapesti tanácskozást nagy jelentőségű, multilaterális politikai eseménynek nevezte, amely lehetőséget ad kétoldalú tárgyalásokra is, és amelyet az jellemez, hogy politikusok és értelmiségiek, művészek együtt vitatják meg Európa és a kultúra legfontosabb kérdéseit.

A konferencia záróbeszédét szombaton José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke tartja majd. A tanácskozás a miniszter szavai szerint 2020-ig próbál kulturális horizontokat felvázolni.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok