2020. szeptember 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Bozóki András látogatása a somogyvámosi Krisna-völgyben

2005. június 25.
Június 24-én a somogyvámosi Krisna-Völgybe utazott Bozóki András kulturális miniszter, aki programja során megbeszélést folytatott a közösség vezetőjével is. Gordon Eszter képriportja

(MTI) - A Krisna-tudatú hívők által Somogyvámoson alapított biofarmmal és kulturális központtal ismerkedett Bozóki András kulturális miniszter pénteken.

"Sokszor találkoztam már krisnásokkal, vagy külföldön vagy a Sziget-fesztiválon. Hallottam a Krisna-völgyről, kíváncsi voltam, hogy milyen körülmények között élnek" - mondta az MTI-nek a helyszínen a nemzeti kulturális örökség minisztere.

Hozzátette: mivel kulturális miniszterként feladatai közé tartozik a magyarországi egyházak felügyelete, elhatározta, hogy valamennyi magyarországi egyház vezetőjét felkeresi.

"A történelmi egyházakkal kezdtem, majd úgy gondoltam (...), meg kell nézni, hogy a többi egyház milyen körülmények között, hogyan él, milyen tevékenységet folytat, milyen a hitéletük" - indokolta látogatását a miniszter.

A látottak alapján azt mondta: szembetűnő a tisztaság, a rendezettség, látszik, hogy nagy gondot fordítanak a környezetükre és jól gazdálkodnak a természeti adottságokkal.

Bozóki András szerint a Krisna-völgy nem csak vallási megközelítésből lehet érdekes, hanem turisztikai szempontból is. Annak a meggyőződésének adott hangot, hogyha még jobban élnek ezzel a lehetőséggel a szakemberek, akkor az eddigi, évi 30-35 ezer látogatónál még többen jönnek el Somogyvámosra.

Danka Krisztina, a közösség szóvivője azt mondta: a Krisna-völgy mindenki előtt nyitva áll, így az elmúlt években a magyar kormány tagjai közül is többen ellátogattak hozzájuk.

Hozzátette: a Krisna-völgy jelentőségét az adja, hogy olyan értéket képviselnek, amely példát mutathat a társadalom tagjai számára erkölcsi szempontból és a tudatos környezetgazdálkodást illetően is, továbbá olyan lelki értékeket közvetítenek, amely mindenkinek fontos lehet.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok