2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Bozóki András látogatása A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán

2005. december 2.
Bozóki András elmondta: kulturális miniszterként feladatának tartja, hogy végiglátogassa azokat a magyarországi kisegyházakat, vallási közösségeket, amelyek jelentős hatást gyakorolnak az emberekre.

(mti) A buddhizmus egyre népszerűbb a fiatalok körében és tavaly 1700 ember ajánlotta fel adója egy százalékát a buddhista egyháznak - közölte a miniszter.

A minisztert Karsai Gábor, a főiskola főigazgatója és Mireisz László, a buddhista egyház vezetője kísérte végig az intézményben.

A nyolc buddhista irányzatot összefogó Tan Kapuja Buddhista Egyházat 1989-ben jegyezték be Magyarországon, a főiskolát 1991-ben hozták létre. Az intézménynek jelenleg háromszáz hallgatója van, közülük 32-en határon túliak.

A tanulóknak lehetőségük van a különböző buddhista tanok és irányzatok tanulmányozására, valamint harcművészetet és keleti nyelveket - szanszkrit, páli, kínai, tibeti japán - is elsajátíthatnak. A főiskola könyvtárában mintegy tízezer kötet található, többségük olyan szakkönyv, amely más hazai könyvtárakban nem lelhető fel.

A végzett hallgatók népművelői, szociális és karitatív területen, vallási tanítóként, budó oktatóként dolgozhatnak vagy szerzetesi hivatást választhatnak - derül ki a főiskola ismertetőjéből.

Bozóki András korábban a baptista egyház vezetőivel tárgyalt, járt a Hit Gyülekezeténél, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségénél, és felkereste a Mahanaim Gyülekezetet is.



 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok