2020. szeptember 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Bozóki: az Opera gazdálkodása miatt kellett megválni Szinetártól

2005. július 29.

(MTI) - A tárcavezető a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában közölte: azt szeretné, ha megoldódnának azok a problémák, amelyek miatt a volt főigazgatótól el kellett búcsúzniuk.

"Szinetár Miklóstól alapjában véve nem szakmai okokból váltunk meg - meglehet ugyan, hogy a kényesebb ízlésűek magasabb művészi színvonalat is elvártak volna -, hanem mert az a gazdálkodási mód felelős vezetés számára nem volt tovább tartható" - mondta.

Hozzátette: nagyobb felelősséggel kell az adófizetők pénzével bánni, ezért olyan csapatra van szüksége az operaháznak, amely a minőség szavatolása mellett bátran belefog a változtatásokba, és "leállítja a pénz indokolatlan kiáramlását".

A miniszter, aki Hegyi Árpád Jutocsát nevezte ki a dalszínház új főigazgatójának, hangsúlyozta: racionálisabb gazdálkodásra van szükség. Mint mondta, nincs tartozása az intézménynek, és az új igazgatóra bízzák, hogy elrendel-e átvilágítást. Hozzátette: van egy olyan "+hiány+", ami ahhoz képest állt elő, amit az előző vezetés tervezett, és nem valósított meg, ugyanakkor az új vezetés ezt rugalmasabb tervezéssel korrigálhatja.

"Ha viszont tovább folyna a realitásokkal nem számoló gazdálkodás, akkor valóban kialakulhat egy 418 millió forintos fedezethiány" - mondta Bozóki András, hozzátéve, éppen ennek a problémának a megoldására neveztek ki az operaház élére új vezetést.

Közölte: a tavalyihoz képest a dalszínházat annyival több pénzzel támogatják majd, hogy ha további leépítés szükségessé válik, azt a központi költségvetésből állják.

Szinetár Miklós ez év június 1-jén, közös megegyezéssel távozott posztjáról. Döntését a költségvetési források csökkenésével indokolta.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok