2020. szeptember 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

EGYMILLIÓ LÁTOGATÓ A TERROR HÁZA MÚZEUMBAN

2005. április 5.
Bozóki András kulturális miniszter levélben gratulált Schmidt Mária főigazgatónak a Terror Háza Múzeum egymilliomodik látogatójához.

A Terror Háza Múzeum 2005. április 5-én néhány perccel 11 óra után fogadta egymilliomodik látogatóját. A szerencsés vendégnek, Selmeczi Lászlónak, a bodrogi Bölcsesség Kezdete Általános Iskola tanárának a MALÉV 2 fő részére érvényes repülőjegyet ajándékozott.

"Számunkra a legnagyobb elismerés, hogy a nyitás óta folyamatosan nő a vendégeink száma" - fogalmaz a múzeum sajtóközleménye. "Büszkék vagyunk arra, hogy munkánkat 2004. év Vendégbarát Múzeuma kitüntető címmel jutalmazta a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Pulszky Társaság, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, a Magyar Turisztikai Hivatal és a Magyar Turizmus Rt., valamint tavaly elnyertük az Európai Múzeumok Fóruma különdíját is. A zsűri díjazta a Terror Háza Múzeum építészeti megoldásait, a látványelemek kidolgozottságát és hatásosságát, az üzenet átadásának érzékeny, mégis megfelelően távolságtartó módját, és elismerte az alapos kutatómunkát, a fiatal intézménynek a közelmúlt feltárására és a 20 századi diktatúrák természetének, gyökereinek és eseményeinek bemutatására tett erőfeszítéseit. "


Bozóki András kulturális miniszter - vidéki útja miatt levélben - gratulált a főigazgatónak, sajnálatát fejezve ki, hogy nem lehet jelen személyesen a jeles eseményen.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok