2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Elhunyt Szabó Ildikó, az NKÖM főtisztviselője

2005. július 6.
Szabó Ildikó a tárca megalakulása óta az intézmény szakmailag elismert és megbecsült munkatársa volt. A kulturális turizmus osztály vezetője július 5-én, 47 éves korában hunyt el - a minisztérium saját halottjának tekinti.

Július 5-én, életének 47. évében váratlanul elhunyt Szabó Ildikó főtisztviselő, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának főosztályvezető-helyettese, a Kulturális Turizmus osztály vezetője.

Szabó Ildikó 2004-től tagja az International Festivals and Events Association (IFEA) EUROPE igazgatótanácsának. 2005-től a Les Rencontres Association of European Cities and Regions for Culture bi-zottsági tagja, a World Tourism Organization (WTO) szakértője.

Szabó Ildikó a Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programja keretében a Turisztikai vonzerők fejlesztése Munkacsoport tagja volt. Jelentős szerepe volt abban, hogy a kultúra is hangsúlyt kapjon az operatív programokban. Aktívan vett részt a Balaton Módszertani Programcsomag kidolgozásában.

Nagy érdeme volt a hazai kulturális utak létesítésében, ezzel a már működő európai kulturális utakhoz jelentős uniós források felhasználásával magyarországi helyszínek is kapcsolódhattak.

2004-től a magyarországi kulturális fesztiválok hosszú távú támogatási rendszerének kialakításán dolgozott.

Szabó Ildikót a kulturális minisztérium saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkedik.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok