2020. szeptember 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

ÉLŐBEN VÁLASZOLT KÉRDÉSEIKRE A MINISZTER

2005. április 19.
Bozóki András élőben válaszolt a kultura.hu fórum rovatában a hozzá intézett kérdésekre. Legközelebb május 17-én tart virtuális fogadóórát a miniszter.

Bozóki András kulturális miniszter kedden ismét élőben válaszolt a kultura.hu fórum rovatában a hozzá intézett kérdésekre. A véleményeket, felvetéseket egy órán át fogadta - válaszait ugyanott olvashatják az érdeklődők. Felmerült a Fonó Budai Zeneház, a debreceni levéltár, a Danubia Ifjúsági Zenekar ügye is, valamint számos politikai kérdés a kormányt érintő aktualitásokkal lkapcsolatban. Legközelebb május 17-én délután 14 órától válaszol az újabb kérdésekre a miniszter - akkor és addig is számítunk érdeklődésükre, konstruktív véleményükre, ötleteikre. A fórum rovatunkban bármikor hagyhatnak üzenetet Bozóki Andrásnak.Bozóki András: program készül az amatőr élőzene támogatására

(MTI) - A kulturális tárca intenzíven dolgozik azon, hogy a következő hetekben bejelenthesse az amatőr élőzene támogatásával kapcsolatos programját - közölte keddi virtuális fogadóóráján Bozóki András. A miniszter az egy hónappal ezelőtti alkalom után másodízben válaszolt a tárca www.kultura.hu címen elérhető portáljának "fórum" rovatában az internetes érdeklődők kérdéseire.

Az amatőr élőzene támogatására vonatkozó kérdés kapcsán azt írta: "természetesen a cél az, hogy a fiatalok értelmes és kulturált közösségi időtöltést találjanak maguknak, olyat, amelyben a tehetségüket kibontakoztathatják". A miniszter - aki aznap látogatott el a Megasztár-házba, ajándékokat adott át a még versenyben lévő három fiatalnak - úgy fogalmazott az interneten: a Megasztár olyan sikeres tehetségkutató verseny, amely nem "kreatúrákat", hanem valódi tehetségeket mutat be. "Ők máris több ezer fiatal példaképei, akik az ő példájukon felbuzdulva maguk is megpróbálkoznak majd az amatőr élőzenével. Legyen az dzsessz, világzene, rock, vagy hip-hop" - fogalmazott. Kifejtette: a minisztérium a fiatal tehetségeket akarja támogatni azért, hogy egyáltalán lehetőséget kapjanak. "Sem gagyit, sem befutott sztárokat nem támogatunk. Az előbbi jó lenne, ha háttérbe szorulna, a befutott sztárokat pedig tartsa el a piac" - írta.

Bozóki András támogatandónak nevezte a rockzene iskolai oktatását a zenepedagógia egyik elemeként. Mint írta, bízik abban, hogy az oktatási tárca javaslatot tesz a tananyag bővítésére. A nagy könyv program kapcsán megjegyezte: a cél, kedvet csinálni a fiataloknak az olvasáshoz. Hozzátette, sajnos neki, miniszterré választása óta nincs ideje olvasni. Az utóbbi időben egyébként Esterházy Péter Javított kiadását és Ágota Kristóf Trilógiáját olvasta, mindkettőt "ragyogó könyvnek" tartja.

Az államfőválasztással összefüggésben annyit írt, hogy Szili Katalint alkalmasnak tartja az államfői feladatok sikeres ellátására. Az egyik kérdező afelől érdeklődött, tud-e tenni valamit a vidéki kultúráért a miniszter, aki, mint hallotta, hetente jár különféle programokra országszerte. Bozóki András megerősítette, hetente többször utazik vidékre, célja "a tanulás, a helyzetfelmérés és a gyakori eszmecsere". Véleménye szerint "nem feltétlenül a fővárosból kell kitalálni, hogy mire van szükség helyben". Mint hozzátette, sok jó tippet, javaslatot kap.

Elmondta, hogy a vidékfejlesztés terén a Közkincs-program sok apró lépést jelent, méghozzá előre. Száz kistelepülésen másfél milliárd forintot lehet megpályázni egy hitelkonstrukció keretében, egyenként húszmillió forintos értékhatárig. Önkormányzatok, egyetemek pályázhatnak közösségi kulturális terek, például próbatermek, művelődési házak felújítására.

Bozóki András legközelebb a május 17-i chatfórumon válaszol az érdeklődőknek.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok