2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Európai kultúrák fesztiválja Párizsban

2005. május 10.
Negyedszerre rendezi meg 12 európai párizsi kulturális intézet az 1, 2, 3... Kultúrák irodalmi fesztivált, melynek keretében a párizsiak -többek közt- a magyar kultúrából csemegézhetnek.

Május 9-től 14-ig alkalmából egy héten át tart Párizsban az 1, 2, 3... Kultúrák - Európai Kultúrák Fesztiválja, amelyet idén negyedik alkalommal rendeznek meg, "A szó életre kel" alcímmel. Az irodalmi fesztivál a párizsi európai - a brit, az észt, a finn, az ír, idén először a magyar, a német, a portugál, a spanyol, a svéd, a szlovák - kulturális intézetek a litván nagykövetség, valamint a francia Nemzeti Könyvtár, az Északi, illetve a BILIPO Könyvtár összefogásában valósult meg.

A Párizsi Magyar Intézet is változatos programokkal várja a szépirodalom és társművészetek kedvelőit, különös tekintettel az iskolásokra és óvodásokra.

11-én a János vitézt mutatja be franciául Varga Kata színésznő Patrick Brugaliere zenei kíséretében a párizsi gyerekeknek.

Ugyancsak a fesztivál programjaként május 12-től június 6-ig a Párizsi Magyar Intézet könyvtárában a párizsi Szlovák Intézet gyűjteményéből rendezett kamara-vendégtárlaton 19 közép-európai - cseh, lengyel, magyar, osztrák, szlovák és szlovén - tipográfus-tervező munkáját tekinthetik meg a látogatók.

Május 12-én újra a fiatalabb korosztály tagjait várja programjára a magyar intézet: 18 órakor - a szerzők jelenlétében - Mirtse Zsuzsa kivételesen szép kivitelű, merített papírra nyomtatott, Jankovics Marcell rajzaival illusztrált, Égforgató csodagyűrű című meséskönyvét mutatják be az apróságoknak és szüleiknek - a bemutatóval egyidőben a kötethez készült eredeti rajzokat is kiállítják. 19 órakor pedig Jankovics Marcell: Ének a csodaszarvasról című rajzfilmjét vetítik.

Május 13-án a Francia Nemzeti Könyvtárban szakmai kerekasztal-beszélgetést rendeznek az nemzeti könyvtárak digitalizálásáról, melyen részt vesz Rónai Iván, a NKÖM könytárdigitalizációs szakértője is.

A fesztivál részletes programja a www.123cultures.com honlapon tekinthető meg.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok