2020. szeptember 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Évadnyitás a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézetben

2005. szeptember 24.
Vass Lajos politikai államtitkár és Michael Sieber államtitkár nyitotta meg Stuttgartban az intézet őszi programsorozatát.
Kurucz Gyula, a stuttgarti magyar intézet igazgatója, Joachim Uhlmann miniszteri tanácsos, Michael Sieber államtitkár, Baden-Württemberg-i kulturális minisztérium és Vass Lajos politikai államtitkár, NKÖM
Kurucz Gyula, a stuttgarti magyar intézet igazgatója, Joachim Uhlmann miniszteri tanácsos, Michael Sieber államtitkár, Baden-Württemberg-i kulturális minisztérium és Vass Lajos politikai államtitkár, NKÖM

A Stuttgarti Magyar Intézet "Magyar Kulturális Évad" címmel illette az elsősorban Bartók Béla emléke előtt adózó rendezvénysorozatot. Világhírű zeneszerzőnk születésének 125. évfordulója alkalmából 2006-ban Bartók-év lesz Magyarországon. A sors érdekessége azonban, hogy 2005. szeptember 26-án halálának 60. évfordulójára emlékezhettünk. Ebből a kettős alkalomból született meg a magyar évad ötlete, amely programsorozatban számos koncert, zenetörténeti előadás, rádióadás lesz hallható és látható Stuttgartban. Kiemelkedik a rendezvények közül az a három festészeti kiállítás, amely mintegy külön kis szigetként szerepel az évad programjai között. Olyan magyar festők alkotásait láthatjuk, amelyeket baden-württemberi magángyűjtők őriztek meg az utókor számára.

A programsorozat a Göppingenben élő Gracza Lajos műgyűjtő képeiből rendezett kiállítás megnyitójával kezdődött. A Czóbel Béla, Mattis Teutsch, Szőnyi István, Scheiber Hugó, Kádár Béla, Vasarely, Barcsai Jenő és Kassák Lajos festményeiből és grafikáiból álló tárlat a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézetben tekinthető meg október 28-ig.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok