2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Finnugor hétvége Londonban

2005. szeptember 27.
A Magyar Magic befejezése után is folytatódott a Londoni Magyar Kulturális Központ sikeres együttműködése számos jelentős brit fesztivállal. A legjelentősebbek ebben az évben a Pulse Festival, Brighton Festival, feeast Festival, Edinburgh International Festival és a Thames Festival voltak.

A Londoni Magyar Kulturális Központ a londoni Finn és Észt Nagykövetséggel közösen három napos rendezvénysorozattal kíván ízelítőt adni e három ország kultúrájából, szeptember 29. és október 1. között. A Finnugor hétvége elnevezésű fesztiválon a három ország művészei különböző művészeti ágakban együtt lépnek a brit közönség elé a Leighton House múzeumban és a Magyar Kulturális Központban.

Az első estén Sanna Stellan, François Serpent és Imreh András nemcsak a brit közönségnek mutatkoznak be, hanem arra is keresik a választ, hogy mi a költészet szerepe a saját országukban és hogyan lehet azt más nemzetek felé közvetíteni, milyen lehetőségei vannak a műfordításnak.

A második nap klasszikus zenei koncertjén fellépnek Meláth Andrea és Alter Katalin, The New Tallinn Trio és a Kamus Quartet.

A harmadik nap különlegességét az együttzenélés adja meg, melynek során észt, finn és magyar zenészek lépnek fel. Erre az estére áll össze a Finnugor Quartet zenekar, amelynek tagjai Meelis Vind, Markus Ketola, Arnie Somogyi és Ifjabb Szakcsi Lakatos Béla.

További informació:www.hungary.org.uk


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok