2020. szeptember 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István részvéttávirata Efraim Kishon elhunyta alkalmából

2005. február 1.

MTI - "Kérem, engedjék meg, hogy a Magyar Köztársaság nevében, a kulturális örökség minisztereként fejezzem ki mély megrendülésemet, mely nem csak engem, hanem a magyarországi irodalomszeretők teljes körét eltölti" - írta Hiller István táviratában. "Tudjuk, ki volt ő. Nemcsak a miénk, hanem az egész világ által csodált, ünnepelt, értékén becsült író. Büszke volt az, aki Frankfurt utcáit úgy járhatta a könyvvásárok idején, hogy Ephraim Kishon arcképe köszöntötte, s boldog és vidám, aki szívből nevethetett a József Attila Színházban előadott, hihetetlen sikerű komédiáján, s derűs lelkűek mindazok, akik olvashatták és ismerhették őt". Hiller István azt is hangsúlyozta: "nem hinném, hogy pont kerülhet a mondatai végére (...) Velünk marad emléke, s magyarként is világirodalmi rangja. Kérem, fogadják gyászunkban együttérzésünket" - írta a kulturális miniszter.

Efraim Kishon (Kishont Ferenc) életének 81. évében vasárnapra virradóra hunyt el Svájcban. A halál oka szívinfarktus volt. Temetésére kedden kerül sor Izraelben.

Efraim Kishon Budapesten született 1924-ben Hoffmann Ferenc néven, családjával 1949-ben költözött Izraelbe. Szatirikus művei és drámái révén a legsikeresebb izraeli szerző, és a világ egyik legnépszerűbb humoristája volt. Több mint ötven művet írt, alkotásait harminchét nyelvre fordították le. Könyvei összesen 43 millió példányban jelentek meg.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok