2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Indiai filmfesztivál az Örökmozgóban

2005. június 16.
Bozóki András a megnyitón
Bozóki András a megnyitón

(MTI) - A sokszínű India termékeny filmgyártásának több mint húsz alkotását vetítik a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban szerdán kezdődött Indiai filmfesztiválon, melyet Bozóki András kulturális miniszter nyitott meg.

A nyelvileg, vallásilag, kulturálisan és földrajzilag sokszínű ország filmiparának elmúlt négy évtizedéből két hét alatt huszonegy produkciói lesz látható. A filmarchívum közlése szerint a szervezők hangsúlyt fektettek arra, hogy a vetítéssorozaton mind a látványos, táncos-zenés, úgynevezett bollywoodi filmekből, mind a társadalmi problémákat bemutató, szikárabb művészfilmekből is kapjon ízelítőt a magyar közönség.

A veterán színész-rendező-producer, Paj Kapoor filmjei (Keresztúton, Bobby, Csavargó) mellett három indiai rendezőnő, köztük a Magyarországon legismertebb Mira Nair több filmje (a magyar mozikban korábban játszott Esküvő monszun idején, a Káma Szutra és a Hiúság vására) is látható lesz.

Az új indiai filmet képviselő Shyam Benegaltól a Tejcsatát vetítik, míg több film alaptémája az indiai-pakisztáni konfliktus. A június 29-éig tartó filmfesztiválon az alkotásokat angol felirattal vetítik.



 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok