2020. szeptember 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az izraeli külügyminiszter ellátogatott a Holokauszt Emlékközpontba

2005. március 1.
Szilvan Salom izraeli külügyminiszter elégedettségét fejezte ki, amiért a magyar kormány "elkötelezett harcot folytat" az antiszemitizmus ellen.

(mti) "Nagy elégedettséggel tölt el, hogy a magyar kormány elkötelezett harcot folytat az antiszemitizmus minden formájával szemben" - jelentette ki újságíróknak , amikor ellátogatott a budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba.


"Büszke vagyok arra, hogy olyan sok magyar vezető vett részt azokon a megemlékező eseményeken, amelyek az elmúlt hónapban zajlottak a haláltáborok, különösen Auschwitz felszabadításának 60. évfordulóján" - mondta Szilvan Salom, aki hivatalos látogatáson tartózkodik a fővárosban.Az izraeli külügyminiszternek Bozóki András kulturális miniszter mutatta meg a Holokauszt Emlékközpontot, amelynek fala 83 ezer embernek állít emléket.

"Azért vagyunk itt, hogy emlékezzünk, nem azért, hogy felejtsünk. És azért is, hogy elmondjuk: soha többé" - mondta Szilvan Salom. Hozzátette: a holokauszt idején hatszázezer magyarországi zsidót öltek meg.

A látogatókat az emlékközpontban végigkísérte Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége ügyvezető igazgatója is. ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok