2020. szeptember 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Jövő Háza Program: Szabó Szergej az igazgató

2005. március 25.
Szabó Szergejt nevezte ki a Jövő Háza Program igazgatójának a Millenáris Kht. ügyvezető igazgatója - közölte a Millenáris Programiroda Kulturális Kht. kommunikációs vezetője pénteken az MTI-vel.

(MTI) Az igazgató feladata a Jövő Háza kiállítás és programjai tervezésének és megvalósításának koordinálása, a kivitelezési munkák irányítása, valamint a kiállítás utógondozási feladatainak vezetése lesz - írta Csörgő Tünde az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Szabó Szergej 1991-ben végzett a BME villamosmérnöki karán. Hét éven át az HBO-nál dolgozott, operatív igazgatóként a tévés üzemelésért felelt. Ezután a Lucent Technologies-nél nemzetközi projektek vezetőjeként, majd a Vivendi Telecom Hungary-nél marketing igazgatóként tevékenykedett. Legutóbbi munkahelyén, a Malév Rt.-nél stratégiai és üzletfejlesztési feladatokat látott el - olvasható a közleményben. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 100 százalékos tulajdonában lévő Kisrókus 2000 Kft. ugyancsak pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy megvásárolta a Millenáris Park idegen kézben lévő osztatlan közös tulajdonait. Az adásvétel célja, hogy rendezzék a Millenáris Park tulajdonosi viszonyait, valamint, hogy megvalósuljon az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Jövő Háza Programja - tudatták a közleményben. "Ezzel elhárult az akadálya annak, hogy a Jövő Házának helyet adó épületek építési-engedélyezési eljárása a program megvalósítását veszélyeztető mértékben elhúzódjon" - írták.

Az adásvételi eljárás lezárását követően már kizárólag csak a "Zöld Péter" játszótér marad a Millenáris Park területén idegen tulajdonban, de ez - elhelyezkedéséből adódóan - a kiállítás megrendezésének feltételét jelentő felújítási munkák megvalósítását nem hátráltatja. Az intézkedéseknek is köszönhetően tartható a felújítási munkálatok, beruházások ütemterve, így a Kisrókus 2000 Kft. által felújított épületek a Jövő Háza Program céljaira időben átadhatók lesznek - közölte a társaság.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter tavaly decemberi sajtótájékoztatóján azt mondta: 2005 szeptemberében már látogatókat fogadhat a II. kerületi Millenáris Parkban kialakítandó Jövő Háza. A program keretében a XXI. századi technológiát mutatják majd be, próbálják emberközelbe hozni. A miniszter akkori közlése szerint a Jövő Háza célját szolgáló épületek felújítására 1,2 milliárd forintot, a kiállítások, különböző programok kialakítására 2 milliárd forintot fordítanak. A munkálatok teljes egészében 2005 végére, 2006. elejére fejeződnek be. A Jövő Házában egyebek között tudományos kiállításokat, oktatási központot, interaktív játszóházat, technológiai centrumot alakítanak ki. Az átlagosan félévente változó, megújuló programok, kiállítások a természettudomány különböző témaköreit ölelik majd fel és elsősorban a diákságot célozzák meg. A Millenáris Park felügyelete a kulturális tárca tavaly júliusi közlése szerint azért került át az informatikai tárcához, mert az előbbinek nem volt pénze az intézmény működtetésére. Kovács Kálmán informatikai miniszter akkor Tóth József szakmérnök személyében új ügyvezetőt nevezett ki a Millenáris Kht. élére, akinek elsődleges felelősségét a Jövő Háza program megvalósításában jelölték meg.

Tóth Józsefet azután váltotta le a parkot felügyelő informatikai tárca vezetője, hogy az ügyvezető tavaly decemberben előzetes egyeztetés nélkül felmondott Derdák Andrásnak, a Millenáris Kht. művészeti igazgatójának.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok