2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

József Attila-konferencia és Kaláka-est Londonban

2005. november 9.
A Londoni Magyar Kulturális Központ József Attila születésének századik évfordulója alkalmából egynapos József Attila-konferenciát rendez pénteken, amelyet a Kaláka együttes "Költőnk és kora" című József Attila-estje zár.

A Londoni Magyar Kulturális Központ és az University College London, School of Slavonic and East European Studies (UCL-SSEES) József Attila születésének századik évfordulója alkalmából egynapos József Attila-konferenciát szervez november 11-én a UCL egyetemen. A konferencán előad a Párizsban élő Fejtő Ferenc, Magyarországról érkezik Szegedy-Maszák Mihály és Bókay Antal, az University of Londont pedig Rachel Beckles Willson, Daniel Abondolo és Peter Sherwood képviseli. Kerekasztal beszélgetésen József Attila Nagy-Britanniában élő fordítói közül Zollman Péter, Gömöri György és Kabdebo Tamás vesz részt.

A konferenciát este a Londoni Magyar Kulturális Központban a Kaláka együttes "Költőnk és kora" című József Attila-estje követi. Az est célja zenei-lírai keretbe foglalva bemutatni az idén száz éve született József Attila költészetét, eleven erővel megidézni őt és kortársait. Az est házigazdája Nádasdy Ádám, aki az elhangzásra kerülő megzenésített verseket angolul mutatja be a közönségnek. Bemutatásra kerül még Zollman Péter új József Attila-műfordítás-kötete, amiből Paul Ridley olvas fel angolul néhány verset.

További információ: www.hungary.org.uk és www.ssees.ucl.ac.uk


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok