2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Katona József-drámapályázat ismét - Bozóki András Pécsett

2005. június 15.
A tavalyihoz hasonlóan 2005-ben is 50 millió forintot használhatnak fel a színházak új magyar drámák bemutatására.

(MTI) - Ismét meghirdeti a Katona József-drámapályázatot a kulturális minisztérium, a tárca gyermek- és ifjúsági darabok, valamint bábjátékok bemutatására is vár pályaműveket - mondta Bozóki András kulturális miniszter kedden Pécsett, az országos színházi találkozó helyszínén.

A kortárs drámák bemutatását segítő pályázatot az elmúlt esztendőben elődje, Hiller István hirdette meg a Drámaírók Kerekasztala javaslatára - idézte fel. Bozóki András azt mondta, hogy szeretné e nagyszerű kezdeményezést tovább folytatni, ezért a magyar dráma napján, az elmúlt évekhez hasonló feltételek mellett ismét meghirdetik a pályázatot.

A pályamunkákat a drámaírók és a színházak közösen nyújthatták be. A nyertesek között ötven millió forintot osztottak szét. Toller László, Pécs polgármestere szintén felajánlott ötmillió forintot erre a célra.

A bírálóbizottság döntése nyomán 22 színházban 18 kortárs magyar dráma kerül színre ez év végéig. A baranyai megyeszékhelyen közülük három bemutatót tartanak a 2005/2006-os évadban. A Pécsi Nemzeti Színház Németh Ákos Autótolvajok, a Pécsi Harmadik Színház Háy János: Gézagyerek, míg az Oberon Társulat Mikó Csaba Előjáték című darabját mutatja be.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok