2020. szeptember 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Királyi pár - Zalaegerszeg legújabb szobra

2005. szeptember 24.
Új köztéri műalkotással gyarapodott Zalaegerszeg: Szabolcs Péter, Munkácsy-díjas szobrászművész Királyi pár című művét a kulturális miniszter és a város polgármestere avatta fel a Göcseji Falumúzeum főbejáratánál, pénteken.

(MTI) - "Mindnyájunk által megélt látványt idéz ez alkotás: idős emberpár egy ülő-alkalmatosságon, nézi a fiatalokat, unokákat, a tulipánokat, az utca forgalmát. Az életünk királyát és királynéját ábrázolja a mű, édesanyánkat és édesapánkat" - méltatta a szobrot Bozóki András.

A kultuszminiszter megköszönte Szabolcs Péternek, hogy "újabb munkával ajándékozta meg nemcsak Zalaegerszeget, hanem az egyetemes magyar kultúrát is".

Gyimesi Endre polgármester avató beszédében a hol kemény, hol sárral marasztaló zalai agyaggal, az élet keménységével megküzdött és "előre tekintő ember hitét, a jelen okulására felidézett múltat és az ősi gyökereket őrző szülőföldhöz való ragaszkodást" sugallónak nevezte "a Munkácsy-díjas művész életművét is gazdagító" alkotást.

A bronzból készült és a skanzen főbejárata előtt kialakított, parkosított kis dombon álló szobrot együtt leplezte le a miniszter és a város első embere.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok