2020. szeptember 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Konferencia a kortárs magyar művészetről

2005. május 30.

(MTI) - "Az elkövetkezendő időben is segíteni, támogatni kell a kortárs magyar művészetet" - jelentette ki Schneider Márta a kétnapos tanácskozás megnyitóján. A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége azzal a szándékkal szervezte a konferenciát, hogy "a kortárs magyar képzőművészet és iparművészet közéletét, az alkotók helyzetét, hazai és nemzetközi lehetőségeit megismerje és megismertesse".

A helyettes államtitkár kiemelte, a következő években a minisztérium igyekszik megoldani a középtávú finanszírozást. Ennek kapcsán említette a tárca Névjegy-programját, amelynek segítségével két-három évre előre megtervezik a nagyszabású kulturális rendezvényeket. A kulturális évadok, hetek és nagykiállítások szerepével kapcsolatban megjegyezte: "ezek azok a rendezvények, melyekkel Európa zajos kulturális piacán megjelenünk" és több ezer magyar művész e "megarendezvényeknek" köszönhetően került be a nemzetközi kulturális körforgásba.

Berlin és Párizs után idén novemberben Budapest látja vendégül Európa kulturális minisztereit azon a konferencián, mely az "Adjunk lelket Európának, adjunk több kultúrát Európának" gondolat jegyében zajlik majd - jelentette be Schneider Márta. "Az Európai Uniót a kulturális kapcsolatok tartják össze" - mondta Schmitt Pál, az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottságának alelnöke, az unió kulturális és oktatási ösztöndíjait, támogatásait és programjait említve. Elmondta: a bizottságban kezdeményezni fogja, hogy minden képviselő "hozzon egy népmesét, mint a saját kulturális örökségének gyöngyszemét".


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok