2020. szeptember 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás "A Kultúra Támogatásáért" díj és "A Kultúra Pártfogója" cím jelölésére

2005. október 26.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma első ízben 2004. január 22-én részesítette elismerésben az üzleti szféra, a civil társadalom és magánszemélyek azon tevékenységét, amely a kultúrát, a művészeti rendezvényeket, a művészeti alkotások létrejöttét segítette elő, illetve a kulturális örökség megőrzését szolgálta.

A díjat és az elismerő címet kimagasló donátori, szponzori, támogatói tevékenységért kaphatja évente egy gazdálkodó szervezet (A Kultúra Támogatásáért díjat) és egy magánszemély (A Kultúra Pártfogója elismerő címet), aki rendszeresen, vagy az adományozást megelőző évben kulturális értéket hagyományozott, vagy adományozott közcélra, hathatós segítséget nyújtott a kulturális örökség védelméhez, valamely kulturális intézmény működéséhez, illetve a kulturális területen létrehozott rendezvény, vagy műalkotás megvalósulásához. Mindezt a nélkül nyújtja, hogy anyagi ellenszolgáltatást, vagy üzleti hasznot remélne.

Az adományozásra bármely természetes és jogi személy tehet javaslatot. A javaslatnak tartalmaznia kell a javasolt személy, ill. a javasolt gazdálkodó szervezet nevét és címét, valamint annak a donátori, szponzori, támogatási tevékenységnek ismertetését, amelyért az elismerést ajánlják.

A beérkezett javaslatokat kuratórium bírálja el és tesz javaslatot a miniszternek.

A díj és a cím odaítéléséről a miniszter dönt.

A javaslatok beküldési határideje: 2005. november 15.

Cím: Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Művészeti Főosztály

1077 Budapest,

Wesselényi u. 20-22.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok