2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kulturális örökség a Balkánon

2005. május 21.
Balkáni államfők a térség kulturális öröksége megőrzésének eszközeiről tanácskoztak Bulgáriában

(MTI/AP) - A Balkán térségében fellelhető kulturális örökség megőrzésének módját vitatták meg pénteken nyolc délkelet-európai ország vezető politikusai a bulgáriai Várnában. A tanácskozáson a vendéglátó bolgár, valamint a görög, a török, a horvát államfőn, továbbá albán, bosnyák, macedón és montenegrói politikusokon kívül részt vett az ENSZ nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezetének (UNESCO) vezetője, valamint az Európa Tanács főtitkára.

A Balkán kulturális öröksége "a gazdasági fejlődés forrása lehet, lehetőség a térségről alkotott kép megváltoztatására" - áll a résztvevők által elfogadott nyilatkozatban. Stipe Mesic horvát elnök felajánlotta, hogy Horvátország otthont ad a következő regionális tanácskozásnak, amelynek központi témája a délkelet-európai országok közötti tudományos együttműködés lesz.

A magyar kulturális miniszter képviseletében dr. Benedek András államtitkár megfigyelőként vett részt az eseményen. A hivatalos program mellett az államtitkár ellátogatott az 1444-es várnai csata emlékére rendezett kiállításra, ahol koszorút helyezett el a csata emlékére.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok