2020. szeptember 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kulturális Örökség Napjai - minden eddiginél több látogató

2005. szeptember 19.

(MTI) - Minden eddiginél több látogatót vonzott az idén a Kulturális Örökség Napjai című rendezvénysorozat - tájékoztatta a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) az MTI-t.

A szombat-vasárnapi ingyenes programokon az előzetes, egyelőre óvatos becslések szerint körülbelül kétszázezer látogatást regisztráltak, de sok érdeklődő több helyszínt is felkeresett - közölte az intézmény hétfőn.

Az idén "Kő kövön ... marad" címmel a várak, erődítmények, kastélyok kúriák, paloták álltak a rendezvény középpontjában.

Kiemelkedő volt a fővárosban például a Sándor-palota és a volt Honvéd Főparancsnokság látogatottsága. Igazi kuriózumnak számított az egykori jezsuita kápolna megnyitása a VIII. kerületi Horánszky utcában, valamint az Atomenergia Hivatal és a Nagytétényi Kastélymúzeum programja - írta közleményében a KÖH.

A Kulturális Örökség Napjai keretében több mint kétszázharminc településen ötszáz épület nyílt meg a nagyközönség előtt.

A nyitott műemlékek napjának gondolata 1984-ben született meg Franciaországban. Lényege: tárják ki kapuikat a nagyközönség előtt olyan épületek is, amelyek egyébként egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan látogathatók.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok