2020. szeptember 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Lezárult az Operaház főigazgatói pályázata

2005. június 23.
A tárca által egy hónappal ezelőtt kiírt pályázat határideje szerda éjfélkor járt le; a pályázók végleges számát valószínűleg csak hétfőn teszik közzé, tekintettel arra, hogy postai úton is érkezhet pályamunka

(MTI) - Kilenc pályázat érkezett be szerda estig a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára kiírt pályázatra - mondta Olt Boglárka, a kulturális minisztérium sajtófőnöke az MTI-nek.

A tárca által egy hónappal ezelőtt kiírt pályázat határideje szerda éjfélkor járt le; a pályázók végleges számát valószínűleg csak hétfőn teszik közzé, tekintettel arra, hogy postai úton is érkezhet pályamunka - tette hozzá. Mint megjegyezte, az ingyenes pályázati csomagot 19-en vitték el.

A minisztérium a pályázatot azután írta ki, hogy bejelentették: június 1-jén közös megegyezéssel távozik posztjáról az intézmény főigazgatója. A 2003. január 1-jén négy évre kinevezett Szinetár Miklós a költségvetési források csökkenésével indokolta döntését.

Az átmeneti időszakban Závecz Ferenc ügyvezető igazgató látja el a főigazgatói teendőket.

A pályázatokról Bozóki András miniszter dönt a benyújtási határidőt követő 30 napon belül.

Mint a sajtófőnök elmondta: a tárca vezetője a bíráló bizottság tagjait a pályázók személyének ismeretében kéri fel, hogy "véletlenül se legyen semmiféle összeférhetetlenségi helyzet". Bozóki András szeretné, hogy a szakmai-szakértői testület még júniusban megtartaná első ülését, hogy a jövő hónap közepére lehessen új főigazgatója az Operaháznak.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok