2020. szeptember 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

LISZTOMANIAS Chateauroux-ban

2005. október 3.

A Párizsi Magyar Intézettel szoros együttműködésben, az idén negyedik alkalommal rendezik meg Lisztomanias címmel a Liszt Ferencnek szentelt fesztivált a franciaországi Châteauroux-ban 2005. október 28. és november 1. között. A fesztivált beharangozó tájékoztatót október 3-án este tartják a Párizsi Magyar Intézetben. A Lisztomanias fővédnöke a francia és a magyar kulturális miniszter, díszvédnöke pedig kezdetektől az egyik legismertebb és legnépszerűbb francia színész, a Magyarországon a francia és amerikai filmekből ismert Lambert Wilson.

A rendezvénysorozat, melynek ez évi témája ? Liszt és Beethoven ?, a francia város több pontján zajlik : kápolnában, kávéházakban, a kulturális központban és a Bertrand Múzeumban. A fesztivál idei magyar szereplője Balog József, a budapesti Liszt Ferenc Hanglemezverseny 2005-ös nagydíjasa, több Brahms- és Chopin Zenei Verseny díjazottja, aki "fiatal virtuózként" részt vesz a fesztivál Liszt Akadémiájának napi mesterkurzusain, illetve a Lisztomanias zárókoncertjét adja.

Az érdeklődőknek nemcsak nagyszerű zenei élményekben lehet részük: a hangversenyeken kívül előadásokat hallhatnak Liszt és Beethoven kapcsolatáról, a Beethoven-korabeli szalonéletbe pedig a Musée Bertrand kiállításán kóstolhatnak bele.

A fesztivált kezdetektől fogva támogatja a Párizsi Magyar Intézet és a NKÖM.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok